Tuinblog - De perfecte tuin
bbq feest

Zelf een perfect BBQ feest organiseren? 7 tips!

Overweeg je het organiseren van een BBQ feest in je tuin, dan wil je natuurlijk zorgen dat het feest zo perfect mogelijk georganiseerd wordt. Ga door met lezen voor 7 tips om zelf een perfect BBQ feest te organiseren.

Tip 1: Bepaal hoeveel personen je gaat uitnodigen

Ga eerst na hoeveel personen je gaat uitnodigen zodat je de planning van de datum, de uitnodigingen en voldoende stoelen en tafels kunt regelen. Daarnaast kan je zo ook het aantal hapjes en drankjes bepalen. Wil je een bepaald feest thema aanhouden? Vergeet dit dan niet op de uitnodiging te vermelden!

Tip 2: Kies de BBQ

Ga je een klein BBQ feest geven, dan kan je gebruik maken van je huidige BBQ of een simpele BBQ aanschaffen. Gaat het om een groter feest, dan moet je beter voorbereid zijn. Bepaal daarnaast of je kolen of gas gaat gebruiken. Weet je niet zeker wat de juiste keuze is, dan kan je een medewerker in de winkel vragen om advies.

Tip 3: Het voedsel inplannen

Plan aan de hand van het aantal gasten het voedsel in. Ga na of je slechts vlees en kip op de BBQ doet of ook vis en groenten. Houd daarnaast rekening met personen die vegetarisch zijn.

Tip 4: Regel ook de bijgerechten

Vergeet niet dat je ook moet letten op de bijgerechten zoals salades, soep en broodjes. Het is ook slim om te denken aan lekkere sausjes, kruidenboter en een toetje zoals ijs, pudding of taart.

Tip 5: Regel de drank

Zorg voor genoeg drank voor de gasten zoals frisdrank, water, cocktails, wijn en bier, maar vergeet niet om de dranken koel te houden.

Tip 6: Feestverlichting

De juiste feestverlichting creëert een warme en gezellige sfeer tijdens je BBQ feest. Denk aan lichtsnoeren, lampionnen of kaarsen.

Tip 7: Zorg voor de juiste accessoires en benodigdheden

Maak een lijstje en koop de accessoires en benodigdheden voor de BBQ. Denk niet alleen aan feestversiering, maar ook aan een tang, een vork, een oven, bestek en een schort. Als je zelf een BBQ feest gaat organiseren, dan kan je de bovenstaande tips vast goed gebruiken als je van een onvergetelijk moment verzekerd wilt zijn.