Tuinblog - De perfecte tuin

Met hout bouwen: De voordelen van het bouwen met hout

Nu met de groeiende vraag naar houten huizen groeien ook de vragen en oordelen over hout als bouw materiaal. Wij werken al lange tijd met hout en hebben antwoorden op al uw vragen. Wij nemen u dan ook graag mee in de voordelen van het bouwen met hout. Waarom wij kiezen voor hout en niet voor steen en beton. Want hout heeft aanzienlijk veel voordelen vergeleken met steen en beton. Mensen staan vaak niet stil bij de meeste van deze voordelen. Bij ons kunt u ook terecht voor uw eigen tuinhuis op maat.

Natuurlijke voordelen

Gezien hout een natuur product is brengt dit ook natuurlijke voordelen mee. Mensen staan er vaak niet bij stil dat hout goed isoleert. Waardoor u al de basis van uw isolatie heeft en niet hoeft te werken met alle vieze stoffen of chemische schuimen om uw huis te isoleren. Daarnaast is hout ook erg ademend waardoor u altijd frisse lucht heeft in uw eigen houten huis. En nu hoor ik u al denken: maar hout is toch ook heel brandbaar? Ja, hout is brandbaar. Echter wordt het hout waar wij mee werken goed bewerkt en gecoat waardoor vuur niet bij het hout kan komen. Alleen bij grote branden zal het huis meegaan. Deze coating zorgt er ook voor dat het huis niet aantrekkelijk is voor insecten en ander ongedierte dat normaal een nestje maakt in hout. U kunt wel vogels verwelkomen door eten aan uw dak te hangen. Zo kunt u genieten van vogeltjes voor uw raam terwijl u geniet van uw kopje koffie. Het hout waar wij mee werken bevat geen chemische gassen die steen en cement wel bevatten hierdoor is het wonen in een houten huis heel wat gezonder als het wonen in een stenen huis.

Bouw voordelen

Naast alle gezondheids voordelen zijn er ook heel wat voordelen voor de bouw. Gezien hout een natuur product is en makkelijk te bewerken is het ook makkelijk te recyclen en op nieuw te gebruiken voor een ander houten huis. Doordat het makkelijk te bewerken is kunt u ook makkelijk aanpassingen doen aan uw eigen houten huisje. Zo kunt ook opnieuw met ons in gesprek gaan en praten over een nieuwe muur of een raam in uw huis, wij kunnen deze vervolgens makkelijk installeren omdat hout makkelijk te bewerken is. Daarnaast zijn de kosten voor het bouwen van een houten huis aanzienlijk lager als het bouwen van een stenen huis. U bent dus minder geld kwijt voor de bouw en ontwerp fase van uw eigen huis. Bent u na paar jaar klaar met uw houten huis kunt u het hout gebruiken voor iets anders of kunt u ons benaderen of wij het hout nog graag terug willen en of wij dit hout kunnen gebruiken in een van onze nieuwe huisjes. Zo ziet u dat het hout altijd opnieuw gebruikt kan worden en anders goed gerecycled kan worden.