Tuinblog - De perfecte tuin
Grasmaaier

Voor elk gazon een grasmaaier

Of u nu een bescheiden tuintje heeft, of u heeft een groot gazon, een grasmaaier zal u bijzonder goed van pas komen. Er zijn een groot aantal verschillende soorten grasmaaiers en het is belangrijk dat u het apparaat uitkiest dat bij u past. Om dat te doen heeft u enkele keuzes te maken en deze keuzes leiden u vanzelf naar het apparaat dat u nodig heeft. Leest u hier alvast meer over grasmaaiers, zodat u kunt bepalen welke soort u aan gaat schaffen.

Een grote of een kleine grasmaaier

Er zijn grasmaaiers die bijzonder licht van gewicht zijn. Deze zijn daardoor gemakkelijk te gebruiken en erg handelbaar. Tegelijkertijd kunnen ze erg zwaar werk niet aan en zijn ze voornamelijk geschikt voor het maaien van een kleiner en zachter gazon. De grote grasmaaiers zijn beter voor het grove werk. Deze kunnen de dikkere grassoorten gemakkelijk afsnijden, kunnen lang meegaan en nemen direct ook de hardnekkige soorten onkruid mee. Deze keuze is afhankelijk van het soort gazon dat u wilt maaien en de afmetingen ervan. Grote grasmaaiers zijn soms wel zwaarder om te gebruiken en niet zo gemakkelijk te manoeuvreren.

Benzine, accu of elektriciteit?

Een andere keuze die u zal moeten maken als u een grasmaaier aan gaat schaffen is de aandrijving. Elektrische grasmaaiers moeten op een stopcontact worden aangesloten en het snoer zit mogelijk in de weg, maar deze grasmaaiers werken altijd. Een accu is dan een alternatieve elektrische optie, maar als de accu leeg is kunt u geen gras meer maaien. Grasmaaiers op benzine zijn ook erg populair, want die zijn sterker en kunnen dus zwaarder werk aan. De keuze hier wordt bepaald door de omvang van uw gazon en ook het soort werk dat u met de grasmaaier wilt kunnen doen.

Grasmaaier
Grasmaaier

Van handgrasmaaiers tot robot grasmaaiers

Grasmaaiers zijn er ook in andere uitvoeringen. Heeft u een klein gazon, dan is een handgrasmaaier bijzonder handig, want deze heeft helemaal geen aandrijving nodig. U bent de aandrijving, waardoor onderhoud nauwelijks nodig is en de kosten laag blijven. Een bijzonder groot grasveld heeft dan weer baat bij een grasmaaier waar u op kunt zitten, als een kleine tractor. Dit is voor u veel minder inspannend en de grasmaaier is sterk genoeg om soortgelijke grote gazons te kunnen maaien. Daarnaast heeft ook de benzinetank voldoende inhoud. Als u helemaal niet van grasmaaien houdt, dan kunt u een robotgrasmaaier aanschaffen die het werk voor u doet. Door een touwtje te spannen rondom het te maaien veld, zal de robot nergens anders maaien dan u aangeeft. En dat terwijl u lekker op het terras een krantje aan het lezen bent.

Accessoires voor grasmaaiers

Als laatste zijn er allerlei accessoires waarmee u uw grasmaaier beter bij uw doeleinde aan kunt laten sluiten. Denkt u dan bijvoorbeeld aan een zak waarmee het gras wordt opgevangen. Eventueel kan deze hier dan ook een pakketje van maken. Een andere accessoire die handig kan zijn is een extra accu die u als reserve gebruikt. De mogelijkheden zijn groot, maar er is vast een apparaat die uw gazon in topconditie brengt. Kijk op de website van Betaalbaarshoppen voor de vele mogelijkheden. 

Follow my blog with Bloglovin