Tuinblog - De perfecte tuin

Tuinonderhoud door hovenier

Een tuin vereist onderhoud. Daar kan  best wat tijd in gaan zitten. Heb je een grote tuin en weinig tijd om hem te onderhouden maar wil je wel dat je tuin en goed uitziet? Dan kun je eens denken aan het inschakelen van een hovenier. Een hovenier kan je tuin professioneel onderhouden, waardoor deze er altijd tiptop uitziet. In dit artikel lees je over het werk van een hovenier en wat tuinonderhoud zoal kost.

Wat doet een hovenier?

Kort gezegd is een hovenier gespecialiseerd in het aanleggen van tuinen en het professioneel onderhouden ervan. Een hovenier die ervoor kiest om zich vooral op het onderhoud te richten dan betekent dit dat hij onder andere bezig is met gras maaien, struiken snoeien, planten opbinden en met het verzetten van planten of het aanplanten van nieuw groen. Een hovenier weet alles van snoeitechnieken en hoe je bloemen en planten het beste kunt inzaaien en planten. Hierdoor weet je zeker dat je tuin er altijd goed uitzien, omdat de planten en bloemen in je tuin zullen stralen.

Wat kost tuinonderhoud?

Uiteraard hangen de kosten van tuinonderhoud af van wat er allemaal moet gebeuren in je tuin. De mogelijkheden voor je tuin onderhouden in Aalsmeer zijn eindeloos. Je kunt ervoor kiezen om eenmalig een hovenier te laten langskomen voor het groot onderhoud, maar je kunt ook een contract aangaan waarin je afspreekt hoe vaak de hovenier langs komt. Meestal spreek je dan een vaste prijs af. Een hovenier kost gemiddeld tussen de 35 en 55 euro per uur. Om de exacte prijzen te bepalen kun je het beste een gespecificeerde offerte opvragen. 

Je gazon laten maaien

Wil je een mooi groen gazon hebben, dan is het belangrijk dat het geregeld gemaaid wordt. Gras dat te lang wordt is lastig om te maaien. Vooral in het groeiseizoen, van mei tot oktober moet je het gazon vaak wekelijks maaien. Heb je hier geen tijd voor, dan kun je deze taak uitbesteden aan een hovenier. De prijs ligt op zo’n 25 euro voor een gazon van 100m2.

Bomen laten kappen

Het laten kappen of snoeien van bomen is een van de klussen die vaak wordt uitbesteed aan een hovenier. Soms nemen bomen veel licht weg uit je tuin of is de boom ziek of dood. Dan is het beter om de boom te laten kappen. De kosten zijn afhankelijk van de situatie. Het kappen van een kleine jonge boom kost minder dan het omkappen van een oudere grotere boom. Daarnaast wordt er gekeken of een boom genoeg plek heeft om om te vallen. Als een boom makkelijk kan omvallen zal het kappen minder kosten dan wanneer de boom op een lastige plek staat waar hij niet zomaar gekapt kan worden.