Tuinblog - De perfecte tuin

Tuingereedschap aanschaffen. Waar let je op?

Wanneer je voor het eerst een huis met een tuin koopt, kom je erachter dat tuingereedschap niet bepaald goedkoop is. Vaak is het onmogelijk om al het gereedschap in een keer aan te schaffen, simpelweg omdat de prijzen te hoog liggen. In dit artikel geven we tips betreft de tuingereedschap die absoluut niet aan je gereedschapskist mag ontbreken. Zo koop je alleen de meest belangrijke gereedschap en kun je gaandeweg meer gereedschap aanschaffen.

Gereedschap lenen

Wat een goed idee is wanneer je krap in budget zit, is om samen te doen met gereedschap. Je buurman heeft waarschijnlijk hetzelfde soort gereedschap nodig als jij en de kans is klein dat jullie deze op precies hetzelfde moment nodig hebben. Het samen aanschaffen van de gereedschap kan een goede oplossing zijn. Eventueel kun je besluiten dat jullie beiden samen de gereedschapskist vullen. Door duidelijk bij te houden van wie wat is kom je in een later stadium ook niet in de problemen. Hiermee kun je flink wat geld besparen en daarbij ben je er zeker van dat je de juiste gereedschap in huis hebt.

Essentiële gereedschap

Een schop, een bijl, een heggenschaar en een klein schepje behoren tot de essentiële gereedschap tools. Met een schop kun je een gat graven in het geval je een nieuwe plant wilt plaatsen, met de heggenschaar werk je de planten bij en een klein schepje is belangrijk wanneer je onkruid wilt wieden. Daarbij hangt het benodigde gereedschap ook af van wat van tuin je hebt en wat van soort planten hier in staan. Heb je bijvoorbeeld een grasmat die je goed wilt onderhouden dan kan een sproei installatie aanschaffen een goed idee zijn.

Voordelig gereedschap aanschaffen

De kunst is om niet alleen voordelige gereedschap aan te schaffen, maar ook gereedschap van uitstekende kwaliteit. Over het algemeen is gereedschap van hoge kwaliteit duur. Maar wanneer je denkt dat je de komende jaren een tuin zal hebben is het de moeite waard om deze investering te maken. Koop je kwalitatieve gereedschap dan zal je zien dat deze jaren mee gaan. Natuurlijk kun je een schop kopen voor een paar tientjes, maar dan sta je volgend jaar waarschijnlijk weer bij de tuincentra waardoor je uiteindelijk duurder uit bent. Maak van het internetgebruik door prijzen te vergelijken en te kijken waar je het goedkoopste uit bent. De naam van het merk vertelt je meer over de kwaliteit van het gereedschap. Op het internet is veel informatie te lezen over gereedschap, welke van goede kwaliteit zijn en welke merken je beter links kunt laten liggen. Een website met veel waardevolle informatie over gereedschap is tuingereedschap tips.