Tuinblog - De perfecte tuin

Tips over tuinonderhoud per seizoen

Wanneer je een tuin bij je huis hebt is het fijn als je het hele jaar door kan genieten van de tuin. Helaas kost het onderhouden van een tuin veel tijd en dit kan erg demotiverend zijn. Wil je graag weer kunnen genieten van je tuin maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Lees dan deze tips in dit artikel over het onderhouden van de tuin per seizoen. Want wanneer je elk seizoen tijd besteed aan de tuin is het veel minder werk dan wanneer de hele tijd in één keer opgeknapt moet worden.

Genieten van de tuin in de zomer

In de zomer staat de tuin volop in bloei. De vrolijke kleuren van verschillende bloemen en planten geven de tuin een zomerse sfeer. Daarnaast kan er op het terras van de zon genoten worden en kunnen de kinderen heerlijk spelen in de tuin. Het tuinonderhoud wat plaats kan vinden in de zomer is: het beregenen van de planten en bloemen, het wieden van onkruid en het onderhouden van het terras.

Nieuwe tuinplannen maken in de herfst

In de herfst verkleuren de bladeren van de planten en zijn de meeste bloemen uitgebloeid. Als je een mooie tuin wil in het voorjaar dan kan je het beste nieuwe tuinplannen maken in de herfst. Stel een lijstje op met bloemen en planten die je graag in de tuin wil hebben. Verder is het ook een goed idee om de tuinmeubelen op te bergen zodat deze niet gaan roesten in de winter.

Voorjaarsbollen planten in de winter

Door het koude en natte weer in de winter gaan veel planten dood. Dit wil echter niet zeggen dat de tuin in de winter geen onderhoud nodig heeft. Heb je bomen in je tuin? Dan is dit het perfecte seizoen om deze bomen te snoeien. Eind februari kunnen er nieuwe voorjaarsbollen geplant worden in de tuin.  

Onkruid wieden in de lente

In de lente komt de tuin weer tot leven. De bloemen en planten, die de winter niet hebben overleefd, kunnen vervangen worden. Verder kan al het onkruid gewied worden. Dit nare klusje zal de hele lente en zomer terugkomen. Maar het zorgt er wel voor dat de tuin er mooi bij ligt. Vind je het wieden van onkruid te veel werk? Dan kan je altijd een hovenier inhuren, dit werk voor je doet. Bezoek deze website voor meer informatie over tuinaanleg en onderhoud.