Tuinblog - De perfecte tuin
tuinonderhoud

Let hierop bij het plannen van groot tuinonderhoud

Is de tijd aangebroken om je tuin eens flink aan te pakken met groot onderhoud. We geven je graag enkele tips om het tuinonderhoud te verbeteren. Zo kan je er snel weer de fijne plek om lekker te relaxen van maken. 

Het maken van een planning

Het groot tuinonderhoud gaat het best wanneer je alles goed plant. Met dit goede begin is het halve werk al gedaan. Een goede planning kan er zelfs toe leiden dat je geld overhoudt. Bijvoorbeeld omdat een container huren op MilieuServiceNederland.nl voordelig uitpakt. Dit kan je dan gebruiken voor een leuk tuinfeestje als alles eindelijk klaar is.

Maak een compleet moodboard

Wanneer je de tuin gaat onderhouden, is het goed om eerst voor jezelf te bepalen waar je blij van wordt. Door een moodboard te maken, kan je kleuren en elementen bij elkaar zoeken die hier allemaal bij passen. Zo zorg je dat de opgeknapte tuin ook een mooi geheel vormt. Een moodboard maak je met allerlei soorten foto’s en andere plaatjes. Zo krijg je een beeld van wat de tuin te bieden moet hebben.

Het juiste moment kiezen

Het plannen van groot onderhoud van de tuin draait niet alleen om het bepalen wat je moet doen. Het gaat ook om bepalen wanneer je het moet doen. In de winter bevriest de grond bijvoorbeeld en kan het werken lastiger blijken te zijn. In de zomer is het te heet. De lente en de herfst zijn dus de beste jaargetijden voor het tuinonderhoud. Zo kan je ook voorkomen dat het langer duurt dan nodig is. 

Maak en budget voor de werkzaamheden

Niet alleen de kosten van het huren van een container voor het tuinafval via MilieuServiceNederland.nl, maar ook van andere zaken die je nodig hebt en andere vaklui die je erbij haalt moet je in een budget opnemen. Zo weet je hoeveel geld je nodig hebt om de tuin op een goede manier te onderhouden. Het is wel heel fijn om een goed beeld van de zaken te hebben. Daarmee kan je alles ook net wat beter in de hand houden. Dat levert je ook het nodige op, op de lange termijn.