Tuinblog - De perfecte tuin

Waarom houtpellets kopen goed is voor het milieu

Als je je een beetje verdiept in jouw eigen ecologische voetprint dan heb je waarschijnlijk wel eens voorbij horen komen dat houtpellets kopen ook een van de mogelijkheden is om je afdruk op deze aarde wat te verminderen in positieve zin. Echter is niet bij iedereen duidelijk wat deze brandstof nu precies is, hoe het werkt en waarom het beter is voor het milieu dan bijvoorbeeld andere fossiele brandstoffen. Wacht dus niet langer met lezen van dit artikel want ook jij kan op deze manier een steentje bijdragen aan het milieu en daarvoor hebben we geen tijd te verliezen.

Verschil met fossiele brandstof

Een belangrijk voordeel van houtpellets kopen ten opzichte van fossiele brandstoffen is dat pellets een minder grote afdruk hebben op de aarde. Hiermee kun je namelijk zelfs CO2-neutraal verwarmen. Met pellets heb je een hogere stookwaarde maar is er tegelijkertijd ook in veel mindere mate sprake van vorming van as, wat ook heel gunstig is voor het milieu. Daarnaast is houtpellets kopen ook nog eens goedkoper dan het kopen van fossiele brandstoffen zoals olie bijvoorbeeld. Genoeg redenen om te kiezen voor deze duurzamere brandstof zou je zeggen.

Houtpellets kopen kan opnieuw en opnieuw

Een ander sterk punt van houtpellets kopen is dat het om hernieuwbare energie gaat. De pellets worden gemaakt van hernieuwbare bronnen dus kunnen steeds opnieuw gebruikt worden. Dat is natuurlijk erg goed voor het milieu want zo ontstaat er weinig afval en is er niet veel nodig om de brandstof in grote getalen te kunnen blijven produceren. Het wordt steeds belangrijker dat iedereen zich bewust wordt van hoe je jouw impact op de aarde kunt verminderen en houtpellets kopen kan hier absoluut een belangrijke en behulpzame rol in gaan spelen.