Tuinblog - De perfecte tuin
ladder voor tuinonderhoud

Hoe kies je de juiste ladder voor tuinonderhoud?

Even snel een ladder aanschaffen is makkelijker gezegd dan gedaan. Helaas onderschatten mensen dit en schaffen ze de verkeerde ladder aan. Het is namelijk zo dat niet iedere ladder geschikt is voor elke klus. Welke ladder kun je nu het beste gebruiken voor je klussen? Denk aan telescoopladders en vouwladders bijvoorbeeld, maar er zijn genoeg andere mogelijkheden. Met onderstaande informatie kies jij de juiste ladder voor alle tuinklussen.

Een ladder is een ladder, toch?

Een ladder is één van de meest gebruikte gereedschappen als het gaat om werkzaamheden rondom en in het huis. Je kunt dan denken aan ramen lappen, dakgoten leeghalen, plafond witten en kozijnen schilderen. Even snel een ladder plaatsen lijkt heel makkelijk, maar niets is minder waar. Werken op een ladder wil vaak misgaan. Je zet de ladder te dicht op de muur en kan omvallen. Of de ladder kan jouw gewicht niet aan, of staat niet goed vastgezet. Om dit soort problemen te voorkomen is het slim om van te voren te weten wat je precies met een ladder wilt gaan doen. Bekijk of je het beste een vouwladder, kamersteiger, rolsteiger of telescoopladder moet gaan gebruiken. In het assortiment van ALDORR vind je voor elke klus de juiste oplossing. Of dit nu een telescoopladder of kamersteiger is.

De rechte ladder is de klassieker

Heb je het over de rechte ladder dan is dit de klassieke ladder. Je zet deze ladder tegen iets aan en klimt erop. Deze ladders kun je niet vrijstaand gebruiken en kun je niet opvouwen. Je hebt drie soorten rechte ladders, namelijk telescoop ladders, enkele ladders en schuifladders. Zo’n enkele ladder heeft een vast werkhoogte. Een schuifladder kun je uitschuiven om meer werkhoogte te creëren. 

Vouwladders zijn multifunctioneel in gebruik

Als je het hebt over vouwladders dan zijn deze het multifunctioneel in gebruik. Dit type ladder heeft meerdere scharnieren en kun je in verschillende standen vouwen. Je kunt deze ladder daarom niet alleen als een rechte ladder gebruiken, maar ook als steiger of in vrijstand. Er wordt in vele gevallen een werkplatform meegeleverd. Dit platform kun je bovenop de steiger leggen en zodoende extra veiligheid en stevigheid creëren. 

De telescoop ladder is een speciale ladder

Telescoopladders is een speciale versie van de uitschuifbare ladder. Je kunt deze ladder heel makkelijk in elkaar schuiven tot een klein formaat. Zo’n telescopische ladder is vaak rond de één meter lang en kun je heel makkelijk in een hoekje van je schuur of woning plaatsen. Met slimme mechanismen kun je telescoopladders makkelijk in- en uitklappen.