Tuinblog - De perfecte tuin

Groencontainer huren zonder gedoe: bestel afvalcontainer online!

Een hovenier onderhoud tuinen en groenzones voor particulieren en bedrijven. Ze kunnen u van dienst zijn voor éénmalige opdrachten zoals het jaarlijks snoeien van de hagen of een voor- en najaarsbeurt van de borders, maar ook voor regelmatige opdrachten zoals gras maaien kan u bij hen terecht. Naar uw wens kan dit alles ofwel op basis van uurtarief ofwel volgens offerte. Het tuinafval zoals snoeihout en gras wordt door hen steeds meegenomen, zo hoeft u hier zelf niet meer aan te denken of bespaart het u een rit naar het containerpark. Ze streven er telkens naar u een verzorgde en betaalbare service aan te bieden en een resultaat te leveren dat aan uw wensen voldoet. Soms kan een hovenier u vragen zelf een afvalcontainer voor groen afval te huren.

Tuinonderhoud


Onder tuinonderhoud wordt veel verstaan. Afhankelijk van uw tuin is dat natuurlijk verschillend. Denk onder andere aan de volgende bezigheden die u aan de hovenier kunt uitbesteden:

 1. Snoeien scheren van hagen
 2. Maaien van gazons
 3. Gazonverzorging: bemesting, bekalking, verticuteren.
 4. Onkruidbestrijding in gazons en borders
 5. Leveren en spreiden van boomschors
 6. Leveren en spreiden van siergrind
 7. Verhakselen en/of meenemen van snoeiafval
 8. Vellen en snoeien van bomen
 9. Verzamelen en afvoer van bladeren
 10. Opruiming van terreinen

Tuinafsluitingen

Een mooie tuinafsluiting is belangrijk voor uw privacy en veiligheid, ze bepaalt ook mee het karakter van uw tuin. Uw lokale hovenier staat in voor het leveren en plaatsen van een afsluiting die bij uw wensen en behoeften aansluit. Bij het plaatsen daarvan komt natuurlijk veel groenafval of bouwafval / puin vrij. Hiervoor kan de gehuurde afvalcontainer worden gebruikt. Vaak is een container van 3 kuub wel voldoende (bij een gemiddelde tuin). Een greep uit de mogelijkheden:

 • Draadafsluitingen
 • Houten afsluitingen
 • Steenkorven
 • Betonnen afsluitingen
 • Integratie poortjes

Snoeien en vellen van bomen

Uw hovenier heeft een ruime ervaring in het snoeien en vellen van bomen. Indien er niet voldoende plaats is om de boom veilig te laten vallen maken ze gebruik van klim- en touwtechnieken. Ze demonteren de boom in kleine delen en begeleiden deze gecontroleerd tot op de grond om de omgeving en onderliggende beplanting van schade te vrijwaren. Het snoeien van bomen kan voor verschillende redenen nodig zijn. Ze stellen de gezondheid van de boom en de veiligheid voor mens en omgeving hierbij steeds voorop. Het verwijderde hout en takken kunnen meegenomen of verhakseld worden. De boomstronk kan indien gewenst uitgefreesd worden. Indien u interesse heeft in deze diensten, aarzel dan niet hen te contacteren. Ze stellen u graag hun werkwijze voor en geven u geheel vrijblijvend een prijsofferte voor bijvoorbeeld de huur van een afvalcontainer.