Tuinblog - De perfecte tuin

Een ronde hottub in de tuin

Een hottub in de tuin of dit nu een ronde hottub is of een andere vorm ziet er niet alleen mooi uit voor in de tuin, maar biedt ook nog meerdere voordelen. In een ronde hottub of in een andere vorm hot tub kom je namelijk volledig tot rust. Zowel geschikt voor een gezin als samen met je partner. Waar halen we namelijk tegenwoordig de tijd nog vandaan om echt samen te zijn? De tijd gaat immers razendsnel voorbij en vanwege de drukte die we allemaal hebben kan het soms lastig zijn om even tijd voor elkaar vrij te maken.

Benieuwd naar meer voordelen van een ronde hottub en een hottub in het algemeen? Lees het hieronder.

Voordelen hout gestookte hot tub

Bij een ronde hottub kun je ook kiezen voor een hout gestookte versie. Het hebben van een hout gestookte hot tub heeft meerdere voordelen. Eén van die voordelen is bijvoorbeeld dat de hot tub snel warm wordt. Dat is natuurlijk superfijn. Je kunt daardoor extra eerder genieten. Daarnaast heeft de hot tub weinig tot geen elektriciteitsverbruik en kan water van de hot tub hergebruikt worden.

Wanneer de hout gestookte hot tub actief wordt gebruikt is het schoonmaken daarvan natuurlijk ook van groot belang. Nu zijn er handige hot tub accessoires die daarmee kunnen helpen. Dat geldt overigens voor alle hottubs. Alleen een hout gestookte hot tub kun je gemakkelijk en ook snel schoonmaken. Wel zo fijn!

Tot slot heeft een hout gestookte hot tub als voordeel dat het eenvoudig in gebruik is. Met hout maak je de kachel warm en de hot tub is daarmee dus ook snel warm. Dat betekent dus ook weer dat je snel van de hot tub kunt genieten.

Diverse vormen hot tubs

Hot tubs zijn er natuurlijk in allerlei verschillend soorten en maten. Het is afhankelijk van je persoonlijke smaak, maar ook van de tuin wat daarin het beste is voor jou. Soms past een vierkante hot tub nu eenmaal beter dan bijvoorbeeld een ronde hot tub. Het is belangrijk om vooraf te bepalen wat daarin het beste is voor in de tuin.

Wanneer je daarin een keus hebt gemaakt over wat het beste past is het vervolgens nog zaak om de hot tub ook goed schoon te maken en te onderhouden. Dit zorgt voor een langere levensduur van de hot tub. Bij een houten hottub ligt het bijvoorbeeld aan het soort hout dat belangrijk is voor het onderhoud. Ook speelt gebruik een grote rol. Wordt de hot tub geregeld gebruikt of valt dat mee? Een kunststof hottub is erg gebruiksvriendelijk in onderhoud. Met een binnenkachel zul je steeds achter het rekje en de kachel moeten poetsen, terwijl een kunststof hottub juist is gemaakt om leeg te kunnen laten staan als je hem niet gebruikt.

Het is belangrijk om naar een model en vorm te kijken dat natuurlijk het beste in je tuin past en waar de voorkeur naar uit gaat. Beide punten moeten kloppen en op elkaar afgestemd zijn.