Tuinblog - De perfecte tuin

Alles wat je moet weten over de Ilex crenata Caroline Upright

De Ilex crenata Caroline Upright behoort tot de Japanse hulst soort. Deze prachtige winterharde plant heeft is oersterk en heeft een fraaie bladvorm. De Caroline Upright kent een sterke, opgaande groei. Het kan wel zo’n twee meter hoog worden waardoor het zeer geschikt is voor een haagplant. Maar ook individueel staat een Ilex crenata Caroline Upright prachtig, op welke plek dan ook. Snoeien in een bol of welke vorm dan ook en u hebt een fraai exemplaar op het terras, bij de deur of in de tuin. De gemiddelde groei van de Ilex crenata Caroline Upright per jaar is zo’n 20 tot 35 centimeter per jaar. Regelmatig snoeien, tweemaal per jaar, wordt aanbevolen om de plant goed in toom te houden. Wil je deze haagplant kopen? Klik hier voor de Ilex crenata Caroline Upright.

De standplaats van de Ilex crenata Caroline Upright

De Ilex crenata Caroline Upright heeft geen voorkeur wanneer het om de standplaats gaat. In de volle zon of schaduw, de plant met de groene, stevige blaadjes maalt er niet om. Wel staat het graag in zuurdere grond. Om dit te creëren kan wat turf aan de bodem toegevoegd worden. Spit de aarde en turf goed met elkaar om, daar wordt het tevens lekker luchtig van en goed doorlatend. Dit zal de uiteindelijke groei van de Ilex crenata Caroline Upright uiteindelijk ten goede komen. Voor het aanplanten wordt aangeraden om de wortels even goed nat te maken. Ook na het planten de grond goed vochtig houden wordt door de Ilex crenata Caroline Upright zeer gewaardeerd.

Verzorging van de Ilex crenata Caroline Upright

Naast twee maal per jaar snoeien is het goed om bij de Ilex crenata Caroline Upright jaarlijks een beetje mest toe te voegen. Dit brengt u in een dun laagje rondom de plant, dus over de wortels, aan. De plant wortelt vrij oppervlakkig waardoor de mest zo goed kan worden opgenomen. Organische mest hiervoor gebruiken geniet de voorkeur. Verdere eisen qua verzorging heeft de Ilex crenata Caroline Upright niet. Een regelmatige knipbeurt, water, wat bemesting en een beetje liefde is alles wat deze Japanse hulst nodig heeft om uit te groeien tot een krachtige plant.