Tuinblog - De perfecte tuin
“redenen container huren bij tuinverbouwing”

3 redenen om een container te huren bij een tuinverbouwing

Binnenkort aan de slag met een tuinverbouwing? Dan komen daar vaak een aantal zaken bij kijken die geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld het inlichten van de buren, kopen van tuinmaterialen en wat te doen met het afval. Om een tuinverbouwing soepel te laten verlopen is een goede planning ontzettend belangrijk. 

Een van de zaken die je relatief gemakkelijk kunt regelen is de afvalverwerking. Bij een tuinverbouwing krijg je vaak te maken met veel groenafval, tuinafval en/of houtafval. Het huren van een container is vaak de makkelijkste optie. Hieronder hebben we 3 redenen op een rijtje gezet om te kiezen voor een container tijdens de tuinverbouwing.

Tip: Wil je een container huren in Amsterdam? Dat kan bij Paridon Containers!

Reden 1. Goedkoop

Het huren van een container hoeft helemaal niet duur te zijn. Sterker nog, vaak is deze optie nog goedkoper als het zelf afvoeren van het afval. Zelf afval afvoeren naar de milieustraat brengt meer kosten met zich mee dan dat vaak gedacht wordt. Denk bijvoorbeeld aan brandstofkosten, afvalverwerkingskosten en eventuele kosten voor de huur van een aanhanger. En dan zullen we het nog niet hebben over de tijd die je kwijt bent aan het afvoeren. Het huren van een container bij een tuinverbouwing zorgt ervoor dat je geen omkijken meer hebt naar de afvalverwerking.

Reden 2. Bespaar tijd

Een tuinverbouwing wil je het liefst zo snel mogelijk afronden. Wanneer je zelf aan de slag gaat in de tuin, dan wil je het liefst zoveel mogelijk werk uitvoeren dat direct resultaat oplevert. Het afvoeren van het afval is vaak een vervelende klus die erg tijdrovend kan zijn. Een container huren zorgt ervoor dat je hier geen omkijken naar hebt en kunt focussen op de tuinverbouwing.

Reden 3. Sneller en veiliger werken

Tijdens een verbouwing staat veiligheid natuurlijk voorop. Als je continu het afval direct kunt afvoeren in de puincontainer dan blijft de tuin waarin je klus relatief opgeruimd. Dit zorgt ervoor dat de verbouwing overzichtelijker blijft en dat de kans op ongelukken met rondslingerend puin kleiner wordt.
Tuin verbouwen in Amsterdam? Dan kan je gemakkelijk en voordelig een afvalcontainer huren in amsterdam bij Paridon Containers.