Tuinblog - De perfecte tuin

Zo maak je je tuin klaar voor de lente

Het is maart, de lente is nog maar net begonnen en de zon schijnt al alsof het eind mei is. Heerlijk! Niet gek ook dat steeds meer mensen kriebels krijgen om de tuin aan te pakken. Nu we in quarantaine zitten, heb je genoeg tijd om tuininspiratie op te doen. En daar helpen we je natuurlijk graag een handje bij. Want zodra we dan eindelijk weer naar buiten mogen, heb jij een schitterende tuin waar je graag met je gezin, je familie en visite bent. 

Letterlijk en figuurlijk warmte toevoegen

Het zonnetje schijnt dus al aardig, maar er staat nog steeds wel wat wind. Tot het zomer is, kun je zelf ook warmte toevoegen aan je tuin. Een mooie vuurtafel voegt niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk warmte toe aan je tuin. Zo’n mooie vlam als centerpunt van je tuinset, fijn gezelschap, een verfrissend drankje en lekkere hapjes en je middag of avond in de tuin is geslaagd! 

Je kan een vuurtafel kopen, maar je kan er natuurlijk ook zelf eentje maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is wat hout, een goede inbouwbrander, gereedschap (zoals spijkers, schroevendraaiers en scharnieren) en een vrije zondag. Op internet vind je veel tutorials waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je zelf je vuurtafel maakt. Scheelt je een hoop geld en je hebt gelijk wat leuks te doen tijdens deze quarantaine tijd. 

Elk moment van het jaar van je tuin genieten

Wil je niet alleen tijdens de zomer van je tuin genieten, maar wil je heel het jaar genieten van je mooie tuin of terras? Dan is een Brustor terrasoverkapping echt een aanrader. Veel terrasoverkappingen hebben een schuifdak of een dak van kantelbare lamellen. Zo kan je heel eenvoudig zelf de lichtinval in de tuin bepalen. En als het regent, schuif je het dak gewoon dicht of laat je de lamellen automatisch kantelen. Zo zit je ook in de regen nog droog en kan je toch van je tuin genieten. 

Bloemen, bloemen en nog meer bloemen! 

Bloemen zorgen natuurlijk voor de meeste kleur in de tuin. Surf dus op het internet en bestel nieuwe planten online, zodat je je tuin kan klaarmaken voor de lente en zomer. Bloemen zorgen niet alleen voor kleur, maar ook voor aantrekking van insecten. Dank denk je misschien ‘nou, die hoef ik niet’. Maar insecten, zoals bijen, zorgen ervoor dat er ook bloemen buiten jouw tuin kunnen blijven groeien. En als je dan eindelijk weer naar buiten mag, maken al die prachtige bloemen je extra blij.