Tuinblog - De perfecte tuin
Loungeset in de tuin

Ultiem relaxen in de tuin met een loungeset

Als je een woning met een tuin hebt, dan is het elke lente en zomer weer heerlijk genieten. De koude wintermaanden hebben dan namelijk plaatsgemaakt voor zonnigere dagen. Het blijft in de zomer langer licht buiten, dus je kunt na een drukke werkdag ’s avonds nog lekker in je tuin relaxen en ervoor zorgen dat je voor de volgende dag weer geheel opgeladen bent. Niets is heerlijker dan met lekkere hapjes, een glas wijn en een leuk boek nog te kunnen genieten buiten van de laatste zonnestraaltjes van de dag. Toch kan het zo zijn dat je wel een tuin hebt, maar nog geen goede plek om te loungen. In dat geval zou je makkelijk zelf een leuke loungeruimte kunnen creëren! Tegenwoordig kun je dit met allerlei budgetten en in allerlei stijlen doen. In dit artikel geven we je een aantal tips ter inspiratie.

Loungebank

Loungen is een ontspannende activiteit die je met meerdere mensen kunt ondernemen. Nodig dus bijvoorbeeld wat vrienden en familie uit in je tuin om samen op je loungeset te zitten of liggen! Een loungebank kun je helemaal in je eigen stijl aankleden door er bijvoorbeeld sierkussens neer te leggen die in jouw stijl zijn. Voor een extra gezellige sfeer kun je ook tuinverlichting ophangen. Een complete loungeset is vaak wel wat aan de dure kant. Als je dus met een budget zit, dan kun je ook door middel van pallets en een paar mooie loungekussens een loungeset maken.

Loungeset in de tuin
Loungeset in de tuin

Ligbed

Sommige tuinen zijn niet groot genoeg om een gehele loungeset neer te zetten. Of het kan ook zo zijn dat je geen complete loungeset inclusief grote loungebank nodig hebt omdat je vrijwel nooit mensen over de vloer hebt. In deze gevallen kun je ook voor een ligbed gaan. Ligbedden worden in allerlei stijlen en materialen gemaakt, waarbij rotan of riet bijvoorbeeld twee van de populairste keuzes zijn. Dit materiaal is geliefd omdat het lichtgewicht is, waardoor je het ligbed makkelijk heen en weer kunt verslepen in je tuin of naar binnen toe wanneer het bijvoorbeeld regent. Koop er een aantal kussens bij in jouw lievelingskleur om je ligbed helemaal persoonlijk te maken. Op frisse avonden leg je er een dekentje bij.

Loungen op de grond

Vind je een loungebank of ligbed toch teveel gedoe? Dan kun je natuurlijk ook gewoon lekker op de grond liggen of zitten! Maak het lekker gezellig met een tapijt of matras die je ook makkelijk op kunt rollen. Leg er een paar grote kussens bij in verschillende kleurtjes en prints en een aantal windlichten om de boel af te stylen.