Tuinblog - De perfecte tuin

Tuinstijlen

In welke stijl deel jij jouw tuin in?

Zoals je misschien al wel weet zijn er verschillende soorten tuinstijlen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een tuinontwerper jouw tuin te laten ontwerpen. Maar weet je al in wat voor stijl jij jouw tuin wil aankleden?

Klassieke tuinen

Kies je voor een klassieke tuin? In klassieke tuinen vind je vaak allerlei verschillende snoeivormen. De snoeivormen worden meestal gesnoeid van een buxus. Met een buxus kun je veel kanten op. Heel eenvoudig maak je er een buxusbol, buxuspiramide of een buxushaag van.

Klassieke Tuin

Kenmerkend in de klassieke tuin is dat de tuin rust en romantiek uitstraalt. Vaak staan er veel eenjarige planten of vaste planten tussen de buxusperkjes. De buxus behoudt ook in de winter de mooie groene kleur. Waar door je ook in de winter er nog steeds van kan genieten. De planten die in de tuin staan zorgen voor veel kleur in de tuin. De planten die er staan hebben weinig verzorging nodig en kunnen het hele jaar op dezelfde plek blijven staan.

In een klassieke tuin staan grote tegels het mooist, houd het wel rustig en niet met allerlei verschillende kleuren tegels. Grote zwarte of grijze tegels zorgen voor een rustige uitstraling in de tuin.

Moderne tuinen

Moderne tuinen worden vaak ook wel strakke tuinen genoemd. De tuin waar je heerlijk tot rust komt. De tuin heeft meestal een wat luxe uitstraling. Tijdens de dagen dat het mooi weer is kun je hier heerlijk relaxen en even uitrusten na een drukke werkdag.

De moderne tuin vraagt niet veel onderhoud, dat komt door dat er veel bestrating is. Vaak zijn er meerdere zitplaatsen waar je even lekker onderuitgezakt kan gaan zitten. Zoals in een lounge set waar je heerlijk kan gaan zitten met vrienden of met je familie.

Moderne Tuin

Alleen bestrating en zitplaatsen in de tuin is natuurlijk ook niet alles in de hedendaagse tuin. Planten geven de tuin ook een modernere uitstraling en brengen de tuin in een mooi balans. De planten zorgen voor een levendige sfeer in de tuin.

Prairietuinen

Prairietuinen hebben veel verschillende combinaties, overal in de tuin staan andere soorten planten. Door al die verschillende soorten krijgt de tuin een erg levendige uitstraling. De prairiebeplanting is een nieuw iets in de Nederlandse tuinen.

Alle soorten door elkaar zorgt er voor dat de kleur en structuur van de planten vaak veranderd. Niet iedereen kan zo maar een prairietuin aanleggen. Als je het aanlegt is het van belang dat je er genoeg kennis van hebt.

Prairie Tuin

Het onderhoud van een prairietuin is niet heel veel. Er is haast geen sprake van onkruid. Dat komt door dat de wortels van de planten heel diep zitten en zijn gepland in lava.

Wellnesstuinen

Altijd het gevoel willen hebben dat je op vakantie bent? Kies dan voor een wellnesstuin. Een tuin waar je heerlijk kan ontspannen en genieten. Een frisse duik in het zwembad of toch even lekker ontspannen in de sauna, in een wellnesstuin kan dat allemaal.

Een wellnesstuin aanleggen is niet zo maar wat. Wil jij in je wellnesstuin een zwembad aanleggen dan gaat je dat erg veel geld kosten. Maar je zou er later geen spijt van hebben, het is toch heerlijk om in de zomer lekker een frisse duik te kunnen nemen in je eigen zwembad.

Wellnesstuin

In een wellnesstuin hoeft er natuurlijk niet altijd een zwembad of een sauna bij te zitten. In zo’n tuin heb je heel veel keuze. Want kies jij er voor om gewoon gezellig samen met je vrienden of familie aan een lange tafel te zitten. Waar je gezellig aan kan eten met elkaar of een borrel kan drinken.
Een vlonder in je tuin kan natuurlijk ook een prachtige uitstraling aan je tuin geven. In het water zou je dan bijvoorbeeld mooie vissen kunnen doen.

Een wellnesstuin is kortom wel een luxe want het is toch heerlijk om zo af en toe even lekker in de jacuzzi te kunnen stappen of een frisse duik te kunnen nemen. Veel mensen zullen daar erg jaloers op zijn.

Belangrijk blijft natuurlijk wel, zorg er altijd voor dat jij je tuin zo inricht dat je het zelf mooi blijft vinden. Een tuin waar jezelf heerlijk kan gaan ontspannen en relaxen.