Tuinblog - De perfecte tuin
Terras open haard

Tips voor het inrichten van je terras

Het terras is dé plek om te relaxen! In de zomermaanden zul je hier vast veel tijd doorbrengen, dus is het belangrijk hier ook veel aandacht aan te geven. Je geniet hier, je eet hier, je drinkt hier en je relaxt hier. Met de juiste inrichting van je terras kun je een mooi plekje creëren waar je de zomer heerlijk doorbrengt. In dit blog zullen we je een aantal tips geven waar je op moet letten als je je terras gaat inrichten.

Terras open haard

1: Ligging

Bepaal waar je je terras wilt hebben. Wat is de perfecte ligging voor jou? Het noorden, oosten , zuiden of westen? Houd je meer van de ochtendzon, wil je de hele dag zon of helemaal geen zon? Dit is belangrijk eerst duidelijk te hebben voor jezelf. Wanneer je voor een schaduwterras kiest moet je er wel op letten welke planten kunnen overleven in alleen schaduw. Lees hier meer over schaduwplanten. Wil je een zonterras? Dan is een parasol aan te raden! Houd er ook rekening mee een plek te kiezen die goed bereikbaar is vanuit huis en voor een goede aansluiting zorgt.

2: Bestrating van je terras

Bij het kiezen van de bestrating moet je rekening houden met wat je mooi vindt en wat je belangrijk vindt. De meesten mensen gaan voor grotere tegels omdat dit makkelijk is in onderhoud. Visueel is dit ook een aantrekkelijkere optie, omdat je tuin hierdoor groter lijkt en het een rustiger beeld geeft. Tevens zorgen minder voegen ook voor minder onkruid.

3: Tuinmeubels

Uiteraard zijn op een terras de tuinmeubels niet te ontbreken. Als je genoeg plek hebt, schaf dan een goede eet/zithoek aan en een apart loungegedeelte waar je lekker kunt zonnen en relaxen.
Een goede eet-/zithoek dient in de zomer als verlengde van je kamer, en in de zomer zal hier waarschijnlijk meer gedineerd worden dan binnenshuis. Zorg er dus ook voor dat deze eet-/zithoek zich dicht bij huis bevindt, zodat je niet teveel hoeft te sjouwen met alle pannen en borden.

4: Sfeervolle verlichting

Verlichting in je tuin en op het terras is onmisbaar als je tot ‘s avonds laat gezellig buiten wilt zitten. Breng sfeer in je tuin met verlichting! Voor romantische verlichting kun je lampjes of lampionnetjes ophangen bij je terras of in een boom. Ook kaarsjes zijn niet te ontbreken.
Heb je een mooie eyecatcher in je tuin staan zoals bijvoorbeeld een olijfboom? Zet hier dan een spotje op voor een mooie blikvanger.
Een andere sfeervolle manier op tijdens de koele zomeravondjes warm te blijven is een vuurkorf of een ingebouwde openhaard.

Decoratie terras

5: Decoratie

Breng binnen naar buiten. Haal zo de gezelligheid van een vloerkleed naar buiten, dit ziet er erg leuk uit! Ook kussens mogen niet ontbreken als je van je terras een sfeervolle en gezellige plek wilt maken.
Wil je meer weten over tuintrends? Lees daar hier meer over.
Veel succes met het inrichten van jouw terras!