Tuinblog - De perfecte tuin
Rozen

Tips voor het creëren van een romantische tuin

Een romantische tuin is voor veel mensen een droom (voor veel vrouwen dan). Een tuin waarin je uren kunt dwalen en helemaal zen wordt, een wijntje drinken op de mooie loungebank. Het lijkt wel alsof je in Italië bent. Zo’n tuin kan jij ook hebben. Maar hoe krijg je die romantiek nou in je tuin? Met een kaarsje aansteken ben je er nog niet. Met deze tips creëer jij straks een tuin vol met romantiek.

Lekker knus en gezellig

Een romantische tuin moet knus zijn, het moet echt de juiste sfeer uitstralen. Een romantische sfeer kan je heel goed overbrengen door zachte kleuren te gebruiken. Denk aan een schutting in het wit of een parasol in een zachtroze kleur. Rood is natuurlijk de kleur van de liefde, maar pastelkleuren of roze tinten doen het ook erg goed in een romantische tuin. Als je niet alles wilt verven, kun je ook kiezen voor kleine elementen in een romantische kleur. Denk aan het toevoegen van kussentjes. Dit kan al een heel ander aanzicht opleveren.

Hart in beplanting

Romantische bloemen en planten

Als je aan romantiek denkt, dan denk je aan mooie bloemen. Bloemen en planten mogen dan ook niet ontbreken in jouw romantische tuin. Je dacht natuurlijk het eerst aan rozen. Met rozen kun je alle kanten op. Kies voor romantische rode rozen of roze als je wat zachtere kleuren in de tuin wilt gebruiken. Denk ook eens aan een mooie rozenboog, wat is er nou romantischer dan dat?

Maar alleen rozen zijn natuurlijk niet genoeg. Vergeet ook de lavendel en margrieten niet. Wil je eens wat anders? Kies dan voor een mooie appelboom of andere fruitboom. Deze fruitbomen bloeien van maart tot mei erg mooi. Er zullen dan mooie witte of roze bloemen aan de boom groeien. Dat ziet er niet alleen erg romantisch uit, maar na de tijd kan je ook nog eens genieten van lekker fruit uit eigen tuin.

Rozen

De puntjes op de ‘i’ zetten

Als je de muren of de schutting de juiste kleuren hebt gegeven en de bloemen geplant zijn, moet je de puntjes nog op de ‘i’ zetten. Dit doe je door de juiste tuinmeubelen te kiezen en leuke accessoires uit te zoeken. Tuinmeubelen van natuurlijke materialen passen het beste in een romantische tuin. Of plaats een mooi wit tuinsetje. Kleed je tuin verder aan met accessoires zoals kussens en plaids. Maar vergeet ook zeker de kaarsen niet. Wees ook zeker niet te zuinig. Drie kaarsen in een romantische tuin is echt te weinig, plaats er minstens tien. Nu kun jij genieten van je romantische tuin!