Tuinblog - De perfecte tuin
Loungeset

Losse loungestoel of volledige loungeset?

Het mag duidelijk zijn dat de tuin voor veel Nederlanders een geliefde plek is. Een plek waar je veel tijd op een prettige manier door kan brengen. Dat wordt nog eens versterkt als men  zich omringd voelt door geliefden, door fijne tuinmeubelen en door prettig weer. Helaas hebben we geen invloed op het weer. Maar, we hebben wel invloed op de tuinmeubelen die in jouw tuin staan.

In de Nederlandse tuin vind je het vaakst een loungeset. Op een loungeset kun je heerlijk languit zitten/liggen. Het is dé perfecte mogelijkheid om heerlijk bij te komen van het hectische en vlugge leven. Op een loungeset kun je even tot rust komen, genieten van een lekker koud drankje en een fijn boek lezen. Bij de aankoop van een loungeset moet je echter wel met meerdere zaken rekening gehouden.

Zo moet je bepalen of je voor een losse loungestoel gaat, voor een losse loungebank of voor een volledig loungeset. Waar gaat jouw keuze naar uit?

Loungeset
Loungeset

Losse loungestoel/loungebank

Als je niet al te veel ruimte in de tuin hebt, kun je het beste kiezen voor een losse loungestoel of losse loungebank. Met name de stoel neemt niet al te veel ruimte in, terwijl je wel optimaal kan profiteren van het comfort. Deze keuze is bovendien goedkoper, aangezien je geen volledige loungeset aanschaft. Feit is wel dat je niet met een groter gezelschap kunt genieten van je tuin, aangezien je maar één of enkele loungestoelen hebt.

Volledige loungeset

Als je het groter aan wil pakken, kun je beter kiezen voor een volledig loungeset. Een volledige loungeset bestaat uit bijvoorbeeld een loungebank, twee loungestoelen en een tafel. Per loungeset kunnen er echter verschillen bestaan tussen de volledige uitrusting. Het is dan ook zaak om te bepalen waar je exact naar op zoek bent. Bedenk bijvoorbeeld van te voren met hoeveel personen je gebruik wil maken van de loungeset. Op basis daarvan kun je bepalen naar welk soort loungeset jouw voorkeur gaat. Overigens is het daarbij ook noodzakelijk om op de aanwezige ruimte in je tuin te letten.

Ga jij voor een losse loungestoel, een losse loungebank of ga je voor een volledig loungeset? Je maakt hoe dan ook een verstandige keuze!