Tuinblog - De perfecte tuin
Tuinbeits voor tuinhout

Hout houdt van jou

En van je tuin! Houd jij ook van hout? Zet dan met dit natuurlijke materiaal de mooiste constructies neer en draag zorg voor degelijk onderhoud!

De wereld is al omgeven van kunststof. En je tuin is toch een prachtige natuurlijk omgeving? Reden te meer om hout als basis te gebruiken voor één of meerdere constructies die je op je erf kunt neerzetten. Hierbij komt esthetische waarde op een prachtige manier in aanraking met praktisch nut. En omdat wij willen dat jij optimaal en zo lang mogelijk van je tuin kunt genieten, volgen hier enkele voorbeelden. Hopelijk bieden die inspiratie voor je uitbreidingsplannen!

Vlonder

Tegelvloeren kunnen hun doel dienen of zelfs aantrekkelijk voor het oog zijn. Maar je moet wel constant onkruid tussen de voegen weghalen. Dat kan een groot nadeel betekenen, zeker wanneer je azijn bij dit proces betrekt. Alleen al vanwege de geur.

Al deze inspanningen kun je achter je laten door voor een zelfgebouwde houten vlonder te kiezen. De constructie hiervan is overzichtelijk en simpel. Bovendien voorkomt een worteldoek dat onkruid tussen de planken door groeit! Na de opbouw hoef je je nieuwe terras alleen nog maar leuk in te richten en te wachten op de zomer.

Tuinbeits voor tuinhout
Tuinbeits voor tuinhout

Schutting

Waarborg overzicht op je erf, evenals je privacy, door van het mooiste hout een praktische schutting neer te zetten. Zo weet bovendien iedereen waar je erf begint en eindigt en weet je precies wie al dan niet jouw grondgebied betreedt en verlaat. Kies je hout uit op basis van je eigen ogen en vertrouw niet op papieren catalogi, laat staan op online afbeeldingen; die komen qua kleur niet volledig overeen met de werkelijkheid, zodat je mogelijk een verkeerde keuze maakt zodra je je hierop baseert.

Blokhut

Zoek je nog een buitenkantoor aan huis, een carport of een schuurtje om je gereedschap in op te bergen? Maak die met behulp van een kant en klaar pakket of op basis van je eigen ideeën in de vorm van een blokhut! Ook qua uiterlijk is dit bouwwerk een verrijking voor je tuin. En dat moet natuurlijk zo blijven. Gebruik daarom met enige regelmaat een hoge kwaliteit tuinbeits om onder andere schade, schimmel en verkleuring van je hout tegen te gaan.