Tuinblog - De perfecte tuin

Hoe veranda inrichten?

De herfst komt er langzamerhand weer aan en dat betekent dat de dagen waarin je urenlang buiten kunt zitten voorbij zijn. Dit lijkt misschien jammer, maar er zijn nog genoeg andere mogelijkheden. Heb jij bijvoorbeeld een mooie veranda in je tuin? Dus plek is vaak dichter bij je huis en hierdoor zijn de mogelijkheden er groter om er een warme en knusse plek van te maken. Wij geven je graag een drietal tips waarmee je meer uit je veranda kunt halen. 

De verlichting van tuin en veranda

Een vaak onderschat onderdeel van iedere veranda en tuin is de verlichting. Op het moment dat het buiten donker is en als je de tuin inkijkt werkelijk niets ziet, is dat misschien niet het meest comfortabele beeld. Een goede oplossing hiervoor is om lampjes te plaatsen door je tuin. Een kleine lichtbron doet al veel wondere in een donkere tuin. Een goede tip is om een leuke speling te maken van onderdelen die je verlicht in je tuin en plekken die je donker laat. 

Daarnaast is het ook belangrijk om te denken aan de verlichting van je veranda. Een aanrader is om te kiezen voor een lamp die je kunt dimmen. Hiermee voorkom dat je in een fel licht zit en voorkom je dat je gasten in slaap vallen als er te donker wordt. Wij raden aan om te kiezen voor Calex led lampen en Osram led lampen. Deze hebben een uniek design en zijn een echte toevoeging aan jouw veranda.

Vergeet de vloer niet

Een vaak vergeten onderdeel van het inrichten van een veranda is de vloer. Grote stenen tegels gaan koud aanvoelen in de herfst en hierdoor wordt het minder aangenaam om buiten te zitten. Een goede oplossing hiervoor is om een tuintapijt aan te schaffen of om te kiezen voor een verhoogde houten vlonder. Hierdoor blijven je voeten warmer en wordt je veranda ook een warmer aanzicht. 

De zithoek

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van iedere veranda is de zithoek. Kies je voor een loungebank of voor tafels met stoelen. Dit is een persoonlijke keuze en deze gaan we dus ook niet voor je maken. Wel kunnen we aanraden om na te denken over een goede buitenkeuken als je en mooie eettafel hebt. Dan kun je gezellig gasten uitnodigen om urenlang te dineren. Op het moment dat je kiest voor een loungebank is het weer interessant om na te denken over je eigen bar. Je kunt dan heerlijke cocktails maken en urenlang loungen met vrienden en familie.