Tuinblog - De perfecte tuin
Een terras aanleggen in je tuin

Een terras aanleggen in je tuin

Voor de tuinliefhebbers is een terras de ultieme rustplek. Je kan er s ’ochtends je eerste kop koffie van de dag drinken om vervolgens te genieten van het zonnetje. Dan moet de zon echter wel schijnen uiteraard. Maar wat als je nou wel een tuin hebt, maar nog geen terras? Geen nood, in dit blog word je verteld wat jij allemaal moet doen om een prachtig terras voor in jouw tuin aan te leggen. Daarnaast wordt ervoor gezorgd dat dit met een beperkt budget geregeld kan worden!

Stap 1: vlonder planken regelen

De goedkoopste manier om zelf een terras aan te leggen is door het gebruik van vlonder planken. Vaak bieden mensen op marktplaats ze aan voor niks, het enige wat je ervoor moet doen is alle planken meenemen. Hierdoor heb je gratis planken die misschien niet gloednieuw zijn, maar echt gemaakt zijn voor een terras en zeker nog wel even mee kunnen. Hierdoor ben je daarnaast nog ontzettend goedkoop uit. Vervolgens moet je natuurlijk even aan de slag om van de planken daadwerkelijk een terras te maken, maar dit kost enkele dagen hard werk en vervolgens heb je wel een prachtig resultaat. Mocht je nog veel hout overhouden is het handig om een container te huren zodat je dit gemakkelijk kwijt kunt. Door heel Nederland kan je goedkope containers huren.

Stap 2: decoreren

Als je eenmaal je terras hebt, is het natuurlijk belangrijk deze nog in te richten. Ga het internet af op zoek naar wat leuke planten en meubels die je op je terras kunt plaatsen waardoor je het wat sfeervoller maakt. De meeste tuincentra hebben hier wel oplossingen voor. Als je dit eenmaal hebt gedaan heb je jouw eigen terras waar je enkele jaren volop van kan genieten. Nu moet alleen het zonnetje nog gaan schijnen!