Tuinblog - De perfecte tuin

Een moderne voortuin ontwerpen met deze tips

Een mooie en moderne voortuin, wie wil dat nou niet? Een voortuin is het eerste wat je ziet wanneer je naar binnen gaat. Het kan eigenlijk gezien worden als het visitekaartje van je huis. Of je nou een grote of kleine voortuin hebt, het is altijd mogelijk om er wat moois van te maken. Wil je binnenkort een nieuwe voortuin plaatsen en weet je nog niet zo goed waar je moet beginnen? Dan kunnen de tips in dit artikel je hierbij helpen.

Tip 1. Maak optimaal gebruik van de ruimte

De eerst een ook gelijk de beste tip is om optimaal gebruik te maken van de ruimte in de voortuin. Hou je van veel groen? Dan is het een goed idee om de tuin zo te ontwerpen dat er veel bloemen en planten geplaatst kunnen worden. Wil je liever een bankje plaatsen zodat je in de ochtend kan genieten van de zon? Zorg er dan voor dat de voortuin een open ruimte heeft met een aantal bloemen aan de voorkant. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte overblijft voor het gangpad.

Tip 2. Kies voor de juiste tegels

Bepaalde tegels en meubilair geven een (voor) tuin een bepaalde sfeer. Bij moderne tuinen wordt er vaak gekozen voor grote donker grijze tegels of een combinatie van grijze steentjes en houten tegels. Verder kan er ook gekozen worden voor plantenbakken in de kleur zwart, wit of grijs en kies voor kleurrijke bloemen. Dit geeft de voortuin een vrolijke sfeer.

Tip 3. Ontwerp je eigen carport

Heb je een grote voortuin? Dan kan het een goed idee zijn om een eigen carport te ontwerpen en plaatsen in de voortuin. Een carport beschermt de auto tegen weer- en wind. Daarnaast kan een carport erg handig zijn voor als je een elektrische auto hebt. Door de laadpaal onder de carport te plaatsen wordt het ook beschermt tegen het weer. Op zoek naar een goede laadpaal? Die vind je op deze website.