Tuinblog - De perfecte tuin
Binnen is buiten

De tuintrends van deze zomer

De zomer is aangebroken. Misschien ga je op vakantie naar de zon of blijf je lekker thuis. Ook als je de koffers in de kast laat staan, kan je thuis het vakantiegevoel creëren. Elk seizoen zijn er wel weer nieuwe tuintrends, zo ook in de zomer. Als je het echte vakantiegevoel in je tuin wilt creëren, maar tegelijkertijd wel bij de tijd wilt blijven, neem dan een kijkje naar deze trends. Jouw tuin staat er straks stralend en trendy bij.

Binnen is buiten

Deze trend bestaat al wat langer, maar deze zomer is het nog steeds hartstikke hip. De tuin wordt namelijk gezien als een extensie van je huis. Binnen is dus eigenlijk buiten en andersom. Probeer de stijl van de woonkamer door te voeren naar de tuin. Houd dezelfde kleuren aan en gebruik leuke accessoires in dezelfde stijl. Je kunt gewoon woonaccessoires in de tuin neerzetten. In veel leuke woonwinkeltjes kun je speciale balkon- en tuinaccessoires vinden. Denk aan leuke kussentjes voor op de loungebank, hippe muurdecoratie en tafelkleden in allerlei leuke printjes. Nog een tip: haal groen naar binnen. Zet wat leuke plantenbakken met mooie groene planten in de woonkamer. Dit creëert gelijk een andere sfeer.

Binnen is buiten

Steek de handen uit de mouwen

De vakantie is er niet alleen om lekker uit te rusten, maar ook om de handen uit de mouwen te steken. Deze tuintrend past daar dan ook heel goed bij: begin een eigen moestuin! Moestuinieren is deze zomer erg hip. Heel veel mensen hebben dan ook wel een bepaalde groente- of fruitsoort in hun tuin staan. Want zeg nou eerlijk: er is niks lekkerders dan fruit of groente uit eigen tuin. Tegenwoordig kun je bij elke tuinwinkel handige accessoires kopen voor de moestuin, zodat jij straks kunt eten uit je eigen tuin.

Steek de handen uit de mouwen

Haal het tropische naar Nederland

We zien deze zomer het tropische sfeertje in de tuin terugkomen. We gaan flink los met de palmbomen, cactussen en andere groene planten. Maar ook als je niet van planten houdt, kun je de tropen naar je tuin halen. Dit doe je met tuinaccessoires. Wat denk je van een mooie hangstoel of een vrolijke hangmat? Dit geeft direct een relaxte sfeer in je tuin. Maar ook hippe kussens op de loungebank kunnen niet ontbreken. Houd je vooral niet in en kies voor allerlei verschillende kleuren en printjes.