Tuinblog - De perfecte tuin
relaxen tuin

5 tips om te relaxen in eigen tuin

Het leven is druk genoeg! Tijd om een plek te hebben waar je heerlijk kunt ontspannen van het drukke leven. Dan is een eigen tuin natuurlijk de geschikte plek met een groot aantal mooie mogelijkheden. Zo kun je een tuin helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Van die mooie vijver, groene beplanting, een opblaasbare jacuzzi of door te kiezen voor kunst. Wij hebben de beste tips voor je op rij gezet! 

1. Zorg voor comfortabele plekken

Wil je van de zon genieten, heerlijk koffie drinken of echt even ontspannen, bijvoorbeeld in je opblaasbare jacuzzi? Door verschillende plekken functioneel in te richten geniet je op elk moment van je tuin en ervaar je optimaal comfort. Zo kun je bijvoorbeeld een overkapping plaatsen zodat je door weer en wind in de tuin kan genieten, absoluut aan te raden. Je kunt in een tuin echt even ontladen van je drukke bestaan op je eigen persoonlijke manier. 

Met een opblaasbare Jacuzzi in de tuin heb je bovendien een echte plek in de tuin om je even terug te trekken. Je kunt er letterlijk even ontsnappen aan de stress en drukte in het leven. Bovendien is een jacuzzi ontzettend goed voor je spieren en gewrichten.

2. Natuurlijke geuren en kleuren

Voor een rustgevend gevoel in de tuin is werken met natuurlijke kleuren en geuren heel erg belangrijk. Je kunt dit doen door te werken met beplanting, posters, kunstwerken en zeker ook vormen. Want ook vormen geven een tuin sfeer en gezelligheid. Kies beplanting voor je tuin zorgvuldig. Zo kun je gedurende elk seizoen van het jaar zorgeloos genieten van kleur spektakel waar je trots op kunt zijn.

3. Water en geluiden in de tuin

Wist je dat steeds meer mensen voor water in hun tuin zorgen. Van prachtige vijvers in vele soorten en vormen tot waterornamenten en drinkplekken voor vogels en andere dieren. Je kunt van water in de tuin heel rustig en ontspannen raken. Van de aanwezigheid tot geluid van kabbelend water. Er is van alles mogelijk! 

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een plantenvijver, waar kikkers, insecten en vlinders op afkomen gedurende het jaar. Dit is heel erg mooi om te zien en je brengt leven in je tuin.

4. Plaats een sfeerhaard

Zeker gedurende de koudere herfst en wintermaanden is het hebben van een sfeerhaard echt een aanrader. Het zorgt er echt even voor dat je kunt ontstressen, genieten en vooral de rust zal vinden in je tuin. Bovendien geniet je ook nog eens van heerlijk warmte van echt vuur. Dat is een absolute beleving of je nu alleen bent of samen met vrienden en familie. 

5. Zorg voor ruimte en overzicht

Tot slot geeft ruimte en overzicht veel rust. Probeer dus echt bewust te zijn van de ruimte die je in een tuin hebt. Het hoeft overigens ook niet allemaal een functie te hebben of vol gezet te worden met beplanting of voorwerpen. Kies wat je in de tuin wilt dus bewust zodat je ruimte en overzicht ervaart.