Tuinblog - De perfecte tuin

Zin in het voorjaar met Teak Loungesets

Heerlijk in de zon met een lekker drankje en goed boek. Heeft u er ook alweer zoveel zin in? Om hier straks weer optimaal van te genieten is een heerlijke comfortabele loungeset echt een must! Loungesets bestaan tegenwoordig in allerlei soorten en maten en van allerlei materialen. Zo zijn er o.a. teak loungesets, wicker loungesets, rope loungesets en aluminium loungesets. Welke soort loungeset het beste bij u past hangt natuurlijk helemaal van uzelf af. Persoonlijk vind ik teak loungesets de allermooiste. Daarnaast hebben teak loungesets een aantal voordelen die het overwegen zeker waard zijn.

De voordelen van teak loungesets

Teak loungesets hebben een aantal voordelen. Hieronder volgt een korte opsomming van deze voordelen:

  • Teakhout is een erg sterke houtsoort en kan dus goed tegen een stootje
  • Teakhout heeft een warme uitstraling
  • Teakhout is zeer duurzaam
  • Teakhout is onderhoudsarm

Zoals u ziet hebben teakhouten loungesets een aantal belangrijke voordelen. Wel moet hierbij gezegd worden dat teak ook een aantal nadelen heeft. Zo zijn teakhouten tuinmeubelen zeer zwaar en dus moeilijker om te verplaatsen dan bijvoorbeeld een tuinset van wicker. Daarnaast is er een groot kwaliteitsverschil tussen de verschillende teakhouten tuinmeubelen.

Verschillende kwaliteit teakhout

Hoewel teakhout van A-kwaliteit zeer duurzaam is en u zeker niet teleur zal stellen zijn er helaas ook teak loungesets in omgang van mindere B- of zelfs C-kwaliteit. Deze slechte kwaliteit teakhout bevat regelmatig veel spinthout. Spinthout is zacht hout dat als functie heeft om de boom voeding te geven. Dit spinthout is veel zachter en veel minder goed bestand tegen invloeden van het weer. Loungesets gemaakt van dit inferieure hout zullen dan ook sneller kapot gaan. Het is daarom van groot belang om altijd na te gaan welke kwaliteit teakhout er in uw loungeset verwerkt zit. Bent u geïnteresseerd in een teakhouten loungeset en wilt u zeker zijn van uitstekende kwaliteit teakhout? Neem dan eens een kijkje op de website van Dutch Garden. Als echte teakspecialisten kunnen zij u ongetwijfeld verder helpen.