Tuinblog - De perfecte tuin
Nederlandse-vlag-vlaggenmast

Wel of niet een vlaggenmast in de tuin?

Je hangt de vlag regelmatig uit. Op koningsdag, 5 mei en misschien wel voor je geslaagde dochter of zoon. Het is erg vervelend als je steeds die vlaggenstok en de vlag van zolder af moet halen, maar we hebben een oplossing: een vlaggenmast. Deze vlaggenmast blijft het hele jaar gewoon in je tuin staan en je hoeft niet meer de zolder op te klimmen om een vlaggenstok te pakken. Wij vertellen je waarom een vlaggenmast een goede keuze is.

Verschillende vlaggenmasten

Je denkt waarschijnlijk dat er maar één soort vlaggenmast is, maar dit is helemaal niet zo. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende soorten vlaggenmasten. Deze kunnen verschillen in kwaliteit, formaat, kleur en zelfs design. Als je de vlaggenmast het hele jaar wilt laten staan, kun je het beste voor een sterke mast kiezen. Als je voor een mast met een minder goede kwaliteit kiest, zul je deze naar binnen moeten halen bij sterke wind.

Ook zijn de prijzen van de vlaggenmasten verschillend. Dit hangt vooral van de grootte en de kwaliteit af. Als je voor een mast op maat kiest, ben je meer geld kwijt dan als je een kant-en-klare vlaggenmast koopt.

woning in het bos

Een mast in de tuin

Als je denkt aan een vlaggenmast, dan denk je vaak aan een bedrijf waar een grote mast voorstaat. Maar een vlaggenmast kopen voor in de tuin kan ook prima. Met een mast kun je niet alleen laten zien hoe trots je bent op je provincie of op belangrijke Hollandse dagen de vlag uithangen, je kunt een vlaggenmast ook opfleuren. Het hoeft namelijk helemaal niet saai te zijn. Zo kan je het landschap rondom de vlaggenmast mooi aankleden. Dit geeft gelijk een ander beeld. Plaats bijvoorbeeld plantjes rondom de mast of plaats er tegels in een vorm van een rondje. Er zijn erg veel mogelijkheden.

Nederlandse-vlag-vlaggenmast

Welke vlag?

En dan is er nog de vraag welke vlag je gaat kiezen. Je wilt natuurlijk wel pronken met je vlaggenmast en dan moet er ook een mooie vlaag in hangen. Ga je voor de nationale vlag van het land? Of kies je voor de vlag van je provincie? Maar dit zijn niet de enige mogelijkheden, je kunt namelijk ook een vlag laten bedrukken. Maak zelf een creatieve vlag of hang er de vlag van je bedrijf op. Deze kan je gebruiken voor promotie voor je bedrijf, maar je kunt zo ook laten weten dat er een feest of een evenement aankomt.