Tuinblog - De perfecte tuin

Waarom kiezen voor een balkondoek

Even aan de benauwdheid ontsnappen. Heerlijk ontbijten, twaalf hoog, uitzicht op de drukke straat, lekker zo’n balkon. Een briesje wind tocht lekker je ochtendjas door. Nog een keer en nog een keer. Toch wel koud en irritant die wind. Bovendien kijken de mensen beneden steeds naar mijn toch gewoon prima badjas?

Tijd voor een balkondoek

Ben je klaar met telkens op de tocht en in het zicht te zitten? Dan is een balkondoek misschien wel precies wat je zoekt. Door een balkondoek, is het op je balkon windstil en kan je veilig in je badjas ontbijten. Wel zo lekker.

Wat is een balkondoek precies?

De naam zegt het eigenlijk al: een doek voor aan het hekwerk van je balkon. Balkondoeken bestaan in verschillende types zoals, PVC, zeil of met een fotoprint. Eigenlijk kun je met een balkondoek alle kanten op. De beste oplossing voor je toch wel saaie uitlaatplek.

Doek op maat

Elk balkon is anders, groot, klein, smal of breed. De balkon beschutting is vaak verkrijgbaar in standaardmaten. Maar ook bij veel aanbieders, makkelijk op maat te bestellen. Een fijne gedachte dus, dat jouw balkon altijd een kandidaat is voor een mooi doek.

Waarom geen andere beschutting?

Je hebt natuurlijk nog meer keuze op gebied van balkon beschutting. Zoals een bamboe omheining bijvoorbeeld. De keuze voor doek is echter duurzamer. Een balkondoek gaat langer mee en waait minder snel weg. Niet geheel onbelangrijk op hoogte.

Ook is balkondoek vaak de voordeligste keuze. Het ligt er natuurlijk aan van wat voor materiaal je beoogde doek is gemaakt. Maar vaak heb je met balkondoek verreweg de goedkoopste omheining te pakken. Ook is het heel simpel om het doek te bevestigen. Dat is een mooie opsteker.

Eindelijk weer genieten

Acht uur s’ ochtends, je stapt de ochtendzon tegemoet, door de deuropening van het balkon. Badjas aan, kop koffie in je rechterhand, de krant in je linker. Met een beheerste plof ga je in je balkon stoel zitten. Je kijkt naar de mooie zonsopkomst, geen briesje wind dringt door tot je heerlijke ochtendjas. Met je nieuwe balkondoek, lekker genieten van een heerlijk beschut plekje.