Tuinblog - De perfecte tuin
Loungeset kopen tips

Loungeset kopen? Lees eerst deze handige tips

Ben je van plan om jezelf (en je gezin) een loungeset cadeau te doen? Wat een heerlijk idee is dat. Koop via deze loungeset webshop om de komende zomer alle mooie dagen en avonden mee te pakken en lekker genieten buiten. Niet alleen wanneer de zon schijnt, maar ook op dagen dat de temperatuur gewoon aangenaam is, kun je op deze manier lekker buiten zitten met elkaar en bijvoorbeeld een hapje eten of een borrel drinken. Een loungeset kan overigens ook passen op een balkon of dakterras, dus je hoeft niet per se een tuin te hebben. Wel moet je even rekening houden met de volgende tips!

Welk materiaal loungeset?

Bedenk van tevoren goed wat voor loungeset je aanschaft en van welk materiaal deze gemaakt moet zijn. Bij slecht weer kunnen bepaalde materiaalsoorten beschadigen of gaan rotten. Wat zijn je wensen hierin? Wil je bijvoorbeeld nooit naar het onderhoud hoeven omkijken, neem dan een loungeset van kunststof. Heb je liever een loungeset die goed bij je tuin of balkon past, dan kunnen bepaalde houtsoorten ook volstaan. Teakhout en hardhout zijn daarbij het meest stevig en gaan daardoor langer mee dan andere bepaalde houtsoorten.

Loungeset kopen tips
Loungeset kopen tips

Hoe bescherm je je loungeset?

Wanneer je een mooie, nieuwe loungeset koopt wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Een loungeset kan vrij prijzig zijn en is daarom best een investering. Ga dan ook goed met je nieuwe set om en bescherm deze tegen weersinvloeden. Kies je voor een loungeset die bestand moet zijn tegen regen, weet dan dat je de kussens daar ook op moet afstemmen. Sommige kussens hebben een waterafstotende stof en maken het bijvoorbeeld makkelijker om vlekken of aanslag te verwijderen. En dankzij een beschermhoes wordt je loungeset niet vies of lelijk wanneer je deze in de winter opbergt.

Het formaat van de loungeset

Weet je al waar je je nieuwe loungeset gaat plaatsen? En hoeveel ruimte is daarvoor beschikbaar? Hoe groot wil je zelf dat de set is en hoe veel mensen moeten erop passen? Dat zijn vragen waar je goed over na moet denken voordat je naar de winkel gaat om verschillende modellen te bekijken. Gelukkig kun je uit vaste en modulaire sets kiezen. Een modulaire set bestaat uit losse onderdelen. Daardoor kun je er beter mee passen en meten in de beschikbare ruimte in je tuin of op je balkon of dakterras. Heb je wel veel ruimte, dan is een vaste set natuurlijk een goed idee. Ga naar de webshop van Loungeset.nl en bestel direct een set die bij jou past!