Tuinblog - De perfecte tuin

Loungeset kopen? Lees dan deze tips!

Ben je op zoek naar een mooie loungeset, maar weet je niet zo goed wat belangrijk is? In dit artikel geven we je een aantal tips om de aanschaf van een loungeset makkelijker te maken. Een loungebank creëert meteen veel sfeer en daardoor krijg je echt een gezellig en huiselijk gevoel in je tuin. Je kunt hier lekker onderuitgezakt genieten van een goed boek of een drankje. Een loungebank in de tuin de perfecte plek om lange en warme zomeravonden op door te brengen! Daarnaast biedt een loungeset veel plaats en dit maakt zo’n set ook uitermate geschikt om met je familie en vrienden op te zitten. Dit is dus ideaal voor tuinfeesten of andere gezellige activiteiten.


Tip 1: Welk type loungebank past goed in mijn tuin of terras?


Ten eerste is het belangrijk om te kijken waar de loungebank moet komen te staan. Meet deze ruimte op en bepaal ook meteen in welke positie je de loungebank wilt neerzetten. Wil je bijvoorbeeld in de tuin een hoekbank of past een stoel-bank combinatie beter? Deze vragen zijn erg belangrijk om te stellen voordat je daadwerkelijk een loungeset aanschaft. Loungesets komen in allerlei verschillende uitvoeringen en combinaties, dus er valt heel veel te kiezen. Zo bestaan er bijvoorbeeld losse stoelen die je naast elkaar kunt zetten, maar je kunt ook kiezen voor een chaise longue. En is er aan een kant meer ruimte dan aan de andere zijde? Dan kun je meerdere losse elementen aan de lange zijde plaatsen en zo toch op een eenvoudige manier een gezellig hoekje creëren.


Tip 2: Het alternatief: een dining/loungeset


Naast loungesets bestaan er ook tuinsets om zitplek in je tuin te creëren. Vind je het moeilijk om te kiezen tussen een loungeset of een tuinset? Dan kun je ook kiezen voor een combinatie van beide: een dining/loungeset. Deze combinatie biedt dus the best from both worlds! Een dining/loungeset is namelijk uitermate geschikt om in te loungen, maar door de (half)hoge tafel kun je er ook prima op dineren. Je kunt de set daarom voor meerdere activiteiten gebruiken.


Tip 3: Kies een loungeset die past bij jouw stijl


Welke stijl bij jouw tuin past is een derde vraag die je jezelf kunt stellen. Heb je bijvoorbeeld een moderne tuin en een bijbehorende moderne sfeer? Dan kun je kiezen voor een loungeset gemaakt van aluminium. Aluminium heeft namelijk een moderne uitstraling. Is jouw tuin eerder landelijk? Neem dan een loungeset gemaakt van teakhout. Teakhout heeft een hele stoere uitstraling en zal na verloop van tijd een grijzige of zilveren kleur krijgen. Verder past een loungeset van wicker perfect in een klassieke tuin. Daarnaast kun je dankzij sierkussens de set heel makkelijk nog gezelliger maken. Sierkussens komen in allerlei kleuren en stijlen en daar kun je mee spelen en een eigen draai aan jouw loungeset geven. Sierkussens kun je ook regelmatig vervangen, dus het is een eenvoudige en goedkope manier om te experimenteren met nieuwe stijlen!