Tuinblog - De perfecte tuin

Kunstgras leggen en prijzen

Kunstgras wordt tegenwoordig veel gebruikt in tuinen. Waar het vroeger slechts bestemd was voor sportvelden, is kunstgras nu ook verkrijgbaar voor in de tuin. Hierdoor is de tuin van grote gemakken voorzien, omdat er veel voordelen vastzitten aan kunstgras. Allereerst zorgt kunstgras voor minder problemen, zoals het moeten onderhouden van het gras. Zo zullen er geen bloemen groeien tussen het gras, en hoeft het ook niet om de zoveel tijd gemaaid te worden. Toch voelt het levensecht aan, en is er bijna geen verschil met het echt gras. Lees meer over kunstgras.

Kunstgras leggen

Het leggen van kunstgras vergt enige vaardigheden. Natuurlijk is het uitrollen van een kunstgrasmat niet moeilijk, maar het goed vastleggen van de matten kan soms nog wat problemen oplossen. Het laten leggen van een kunstgrasveld is dan altijd een goede oplossing, maar brengt extra kosten met zich mee. Het is dus handig om te bekijken of het voordeliger is om de kunstgrasmatten zelf te leggen, of dat er iemand ingehuurd wordt om het kunstgras volledig te laten leggen.

Het grote voordeel van het zelf leggen van kunstgras is dat er geen kosten gemaakt hoeven te worden om het kunstgrasveld volledig gelegd te krijgen. Het laten leggen door een professional kan hogere kosten met zich meebrengen door middel van reiskosten, uurloon, servicekosten, etc. Daarnaast geeft het zelf leggen van het kunstgras veel meer voldoening, omdat er uiteindelijk gekeken kan worden naar een mooi kunstgrasveld dat met eigen steun en moeite volledig gelegd is. Dit geeft uiteraard een extra dimensie aan het kunstgrasveld, omdat deze met veel zweten uiteindelijk volledig naar wens gelegd zal zijn.

Zelf kunstgras leggen

Toch kan het zelf leggen van het kunstgras een aantal nadelen met zich meebrengen. Allereerst is er het probleem van een vergroot risico dat het niet helemaal goed gelegd is. Ondanks dat alles goed lijkt te zijn, komt het vaak voor dat er kleine gaten tussen kunstgrasmatten zijn waardoor de ondergrond al snel geruïneerd zal worden. Dit is uiteraard wat te allen tijde verkomen moet worden, dus moet hier voorzichtig naar gekeken worden. Ook is er een risico dat de matten beschadigen tijdens het leggen, omdat niet precies zeker is hoe alles gelegd moet gaan worden. Ongelukken zitten in een klein hokje, en ook met het leggen van kunstgras is dit zo. Daarnaast is het verkrijgen van een blessure tijdens het harde werk ook een risico.

Kunstgras laten leggen

Deze risico’s zullen er niet zijn wanneer er iemand ingehuurd wordt om het kunstgras goed te laten leggen. Professionals zijn er op gesteld om alles goed in de gaten te houden, dus zullen zij geen fouten maken. Zij letten op ieder detail en zorgen dat alles uiteindelijk perfect er uit zal gaan zien. Zo hoeft er geen werk verricht te worden om toch alles mooi gelegd te krijgen, zullen alle risico’s volledig vermeden worden en zal er een verbluffend resultaat te voorschijn komen wanneer alles volledig gelegd is door de professional. Het kunstgras in de tuin is dan op zijn mooist.

Hogere kosten, maar meer zekerheid

Natuurlijk brengt het laten leggen van het kunstgras hogere kosten met zich mee dan het zelf leggen van het kunstgras. Toch kan er een mooie deal gemaakt worden bij de aanschaf van het kunstgras. Vaak kan er korting verkregen worden wanneer kunstgrasmatten aangeschaft worden in combinatie met het laten leggen hiervan. Hierdoor worden er veel kosten bespaard, en kan er toch een mooi kunstgrasveld gelegd laten worden door een professional. Uiteindelijk zullen de wensen dan volledig verwezenlijkt worden en kan er de komende jaren volkomen genoten worden van het mooie kunstgrasveld dat in de tuin ligt, waar geen onderhoud aan gepleegd hoeft te worden.

Kunstgras prijzen

Kunstgras kopen gaat per vierkante meter. Er zijn veel verschillende soorten kunstgras, verdeeld in lengte, hoeveel grassprieten per vierkante centimeter, etc. Om de juiste kunstgrasmatten te kiezen moet er gekeken worden naar de persoonlijke voorkeur. Al deze verschillende matten hebben ook verschillende prijzen. Kunstgrasmatten worden veelal geleverd vanaf €15,- per vierkante meter. Dit is zeer betaalbaar voor eenieder die graag een kunstgrasveld in de tuin wil. Het komt er op neer dat een kunstgrasveld, welke gemiddeld 10 vierkante meter zijn, al verkregen kan worden voor slechts €150,-. Dit is wanneer er standaard kunstgras gelegd zal gaan worden. De andere varianten hebben een wat hogere prijs, maar sluiten vaak beter bij bepaalde wensen aan. Lees meer over kunstgras prijzen.