Tuinblog - De perfecte tuin
Aluminium veranda

Klaar voor de zomer? Wel met een gloednieuwe overkapping!

Zonnestralen zijn als alcohol; geniet maar gebruik met mate. Echter, je hebt wel een voorsprong op veranderingen in het weer zolang je slimme voorzorgsmaatregelen treft.

En dan hebben we het over constructies in je tuin die je tegen de elementen weten te beschermen. Nee, dat hoeft natuurlijk niet meteen een bunker te zijn; een comfortabele overkapping is genoeg. Hiermee voorkom je dat je naar binnen zou moeten vluchten omdat het te warm dan wel te nat wordt.

Je hebt de keuze uit verschillende materialen om een dergelijke overkapping mee samen te stellen. De populairste worden onderstaand onder de loep genomen.

Glazen overkapping

Regen hoort geen roet in jouw eten te gooien. Maar een overvloed aan zonnestralen ook niet! Om te voorkomen dat je doordrenkt of zwartgeblakerd raakt, is het aan te raden om onder een glazen overkapping te gaan toeven. Hier hebben de elementen weinig tot geen vat op je, afhankelijk van of je ook voor zijpanelen kiest en hiermee een comfortabele tuinkamer creëert. Kies voor diffuus materiaal aan de bovenkant of een uitklapbaar scherm zodra ook hier de zon je te veel wordt.

Aluminium veranda
Aluminium veranda

Aluminium overkapping

Een fikse windvlaag of een forse regenbui zouden niet met jouw overkapping aan de haal moeten mogen gaan. Zo’n vaart zal dat uiteraard niet lopen, maar dat is nagenoeg zeker wanneer je voor een aluminium veranda kiest. Een groot voordeel van dit basismateriaal is dat het eenvoudig te bewerken is. Daar komt nog bij dat je dergelijke overkappingen eenvoudig uitbreidt met allerlei accessoires in de vorm van verlichting en verwarming, die je zitplek extra comfortabel maken!

Houten overkapping

Het grootste compliment voor je tuin is wel dat het gros van de toevoegingen uit natuurlijke materialen bestaan. Dat speelt de keuze voor een houten overkapping weer in de hand. In dit geval is het wel zaak dat je voor een duurzame houtsoort kiest die het hele jaar probleemloos buiten kan staan en tegen weer en wind opgewassen is. Ben je niet helemaal zeker op dit gebied? Dan is het verstandig om informatie in te winnen bij een expert.