Tuinblog - De perfecte tuin

Grote vierkante plantenbak voor in de tuin

De tuin een nieuwe look geven

Plantenbakken lijken misschien niet zo belangrijk maar als u een aantal planten in uw tuin heeft die daadwerkelijk in bakken staan dan komt u erachter dat die bakken toch ineens belangrijk zijn. De oude rode, stenen plantenpotten die we vroeger voorbij zagen komen zijn verleden tijd. In de meeste tuinen zult u zwarte of grijze plantenbakken tegenkomen, overeenkomend met de desbetreffende stenen ondergrond. We kunnen de tuin doormiddel van verschillende soorten plantenbakken een nieuw tintje geven, we hebben keuze uit talloze soorten en maten. Dan noem ik bijvoorbeeld grote vierkante plantenbakken of hoge ronde bakken. Wilt u wel een plantenbak kopen maar twijfelt u over de inrichting van zo’n bak, lees dan vooral door!

Maar hoe geef ik dat een leuke indeling?

Elke tuin heeft een eigen stijl, of dat nou luxe is of een overwoekerende tuin met veel planten dat maakt niet zo uit, de indeling blijft voor iedereen persoonlijk het leukst. We gaan hier echter alleen wat tips geven om de juiste plantenbakken te vullen met de juiste planten voor een leuk uiterlijk. 

Een favoriet onder de plantenbakken zijn de vierkante bakken, deze zijn van klein tot groot beschikbaar en zijn leuk om mee te experimenteren. Zo kunt u bijvoorbeeld een vierkante plantenbak van de grotere versie van circa 1 meter doorsnee gebruiken om bijvoorbeeld een bonsai boompje in te zetten en deze vervolgens te omringen met vetplantjes in dezelfde bak. Mocht die stijl niet helemaal passen bij het uiterlijk van uw tuin, dan hebben we uiteraard meer opties. Voor de tuin met een gevarieerd uiterlijk kunt u bijvoorbeeld een witte plantenbak kopen en deze vervolgens vullen met lang gras dat geeft een wat wildere look. Maar het belangrijkste is experimenteren, ga zelf eens langs een tuincentrum en vraag daar om advies voor uw tuin, maak des nood van te vore een foto van uw tuin zodat het advies daarop kan worden aangepast, en dan loopt u hopelijk met wat leuke artikelen naar buiten!