Tuinblog - De perfecte tuin

Een veilige woonomgeving: inbrekers in de spotlight zetten

Inbrekers tegenwoordig zijn slimme criminelen die zelfs de nieuwste sloten open weten te breken. Met alleen goede sloten houd je ze dus niet buiten de deur. Door verschillende maatregelingen te nemen maak je het inbrekers lastiger om binnen te komen. In dit artikel vind je een aantal handige tips waarmee je de veiligheid van je huis kunt verbeteren. Hiermee houd je inbrekers buiten de deur, voorkom je een hoop ellende en daarbij verhoog je ook nog eens de waarde van je huis.

Buitenverlichting met sensor

De buitenverlichting met sensor schrikt een inbreker af. In eerste instantie lijkt het alsof de achtertuin niet goed verlicht is, maar wanneer ze vervolgens het terrein op komen lopen springt het licht aan. Vaak inspecteren inbrekers het huis eerst voordat ze besluiten in te breken. Bij het zien van buitenverlichting met sensoren zijn ze minder snel geneigd om jouw woning binnen te treden. De sensoren reageren gevoelig op beweging. Nemen ze beweging waar dan springt het licht direct aan. Dit soort buitenverlichting hang op op bij de achterdeur, voordeur en mogelijk in de buurt van de carport.

Een schemersensor behoort ook tot de categorie buitenverlichting met sensor. Deze lampen springen aan wanneer het buiten schemerig wordt. Het voordeel hiervan is er geen instellingen veranderd moeten worden bij de overgang van zomer- naar wintertijd.

Laat binnen altijd een lampje aan staan

Verlaat je het huis of ga je voor een langere tijd op vakantie, laat dan een lichtje binnen aanstaan. Dit geeft inbrekers het gevoel dat er iemand thuis is, wat afschrikt. Een klein lampje in de vensterbank is vaak voldoende. Het is mogelijk om voor een lampje te kiezen met een tijdschakelaar. Zo kun je op de minuut instellen wanneer de lamp aan moet gaan.

Kies voor functionele verlichting

Natuurlijk is sfeerverlichting leuk voor de gezelligheid en de look van je tuin, maar het zal inbrekers niet afschrikken. Dit komt omdat sfeervolle verlichting vaak een gele kleur heeft. Kies daarom voor functionele verlichting met wit licht. Hiermee wordt alles beter verlicht waardoor inbrekers uit de buurt blijven. Eventueel kun je een camera ophangen. In dit geval maakt het niet uit of het een neppe of een echte camera is. Bij het zien van de camera wordt de inbreker al afgeschrikt.