Tuinblog - De perfecte tuin
Zelfgemaakt loungeset

DIY: leuke ideeën voor in de tuin

De tuin is net zoals het interieur: het is eigenlijk nooit af. Er is altijd wel iets waar je niet blij mee bent of iets wat je zou willen veranderen. Maar het geld is ook een keer op, dus dan blijf je maar zitten met een tuin waar je eigenlijk niet zo heel erg blij mee bent. Maar wij hebben de oplossing. Je tuin een nieuwe look geven hoeft namelijk helemaal niet veel geld te kosten. Met deze doe-het-zelf ideetjes creëer jij een geheel andere tuin.

Loungen op een zelfgemaakte bank

Pallets zijn echt niet alleen gemaakt om grote hoeveelheden op te vervoeren, ze zijn ook gemaakt om lekker op te loungen. Je moet er zelf nog wel wat aan doen, maar het kan wel. Pallets worden steeds vaker in en rondom huis gebruikt. En terecht want ze zijn heel handig en het ziet er ook nog heel leuk uit.

Zit je al een tijdje te denken aan een lekkere loungebank? Maak dan een goedkope en eenvoudige bank met pallets. Je hoeft er helemaal geen professionele klusser voor zijn, jij en ik kunnen het gewoon. Je hebt alleen wat schroeven nodig om de pallets op elkaar te plaatsen en aan de zijkant vast te maken. Vervolgens plaats je wat lekkere grote kussens op de pallets en klaar is Kees.

Zelfgemaakt loungeset

Plantenbak van hout

Ben je na de loungebank van pallets nog steeds in een creatieve bui? Maak dan eens een houten bloembak. Helemaal niet moeilijk en erg praktisch. En het leuke is, je kunt de plantenbak zo groot en lang maken als je zelf wilt. Wil je er veel planten in kwijt kunnen, dan moet je simpelweg wat meer hout kopen. Het enige wat je nodig hebt is houten planken, een zaag, een boormachine en wat landbouwplastic voor in de binnenkant van de bak. Het kan ook erg leuk zijn om wieltjes onder de plantenbak te plaatsen. Zo kan je de plantenbak elke dag weer ergens anders neerzetten.

Plantenbak van hout maken

Ga los met verf

Een simpel maar heel leuk idee om de tuin wat meer op te fleuren, is verven. Je kunt bijvoorbeeld de schutting verven, maar je kunt ook andere dingen zoals potten of dat ene saaie bankje een andere kleur geven. Ga eens voor een kleur die je normaal niet zou kiezen of probeer eens een patroontje te verven. Je kunt een kant en klaar patroon gebruiken die je over het voorwerp kunt leggen. Dit is erg handig, want dan hoef je niet te stressen over het feit of je wel of niet binnen de lijntjes blijft. Dus, waar wacht je nog op? Ren naar de bouwmarkt en koop een pot verf en ga aan de slag!