Tuinblog - De perfecte tuin

De leukste ideeën voor het inrichten van je dakterras

Op de grachten van Amsterdam zijn er verschillende herenhuizen te vinden met dakterrassen. Een dakterras kan ideaal zijn wanneer je zelf niet over een tuin beschikt. Daarnaast heeft een dakterras ook veel minder onderhoud nodig dan een tuin. Wil je een appartement huren in Amsterdam met een dakterras? En ben je op zoek naar tips voor de inrichting van het terras? Lees dan de onderstaande ideeën, die wij voor je op een rijtje hebben gezet.

Stijlvol dakterras met vlonders

Een dakterras heeft bijna altijd een betonnen ondergrond. Door de kleur van beton ziet de ondergrond er stijlloos en kil uit. Door vlonders van hout als vloerbedekking te gebruiken, ziet het dakterras er in één keer stijlvol uit. Er zijn verschillende soorten vlonders te koop bijvoorbeeld van gras, bruin, wit of grijs. Deze terrastegels zijn makkelijk te plaatsen door de vierkante vorm. Wanneer de vlonder te groot is, kan er makkelijk een stukje afgezaagd worden.

Cozy meubilair

Tegenwoordig duiken overal op het internet foto’s op van dakterrassen. Het is helemaal in om het dakterras in te richten met cozy lounge meubilair, verlichting, planten en bloemen. Kies voor een lounge set dat bij de kleur van de vlonders past, zodat je dakterras er picture perfect uitziet. Plaats een paar kleurrijke kussens en dekens zodat je niet alleen overdag maar ook in de avond kan genieten van het terras.

Sfeer creëren met buitenverlichting

Een dakterras is geen dakterras zonder buitenverlichting. Het plaatsen van buitenverlichting geeft natuurlijk niet alleen sfeer maar is ook handig voor als je in de avond gebruik wil maken van het terras. Er zijn verschillende soorten buitenverlichting verkrijgbaar die op batterijen werken. Dit kan erg handig zijn voor als er geen stopcontact in de buurt is.