Tuinblog - De perfecte tuin

Beton in je tuin, een moderne verfrissende combinatie

Je had nog nooit aan beton gedacht als decoratie voor je tuin. Je had wel eens gehoord van betonblokken en betonbanden, maar verder geen aandacht aan geschonken. Beide hebben echter heel wat voordelen die je tuin een moderne verfrissende uitstraling geven.

De betonblok is niet alleen functioneel, maar ook decoratief

Betonblokken hebben een veelzijdige functie. Ze kunnen een bepaald gebied of terrein beschermen, je kan er muren mee opbouwen en ook als decoratie staan ze schitterend. Er bestaan verschillende soorten sierblokken in verschillende vormen. In een tuin bijvoorbeeld staan ze beeldig. Dit vraagt wel wat inzicht en creativiteit, dus het is niet slecht de hulp van een professional in te huren.
Het gebruik van een betonblok heeft heel wat voordelen. Ze zijn bestand tegen corrosie en andere vormen van afbraak, wat het heel duurzaam materiaal maakt. Hierdoor zal al je decoratie die uit blokken zijn opgebouwd er langer als nieuw uitzien. Beton is verder ook energie-efficiënt, bestand tegen extreme weersomstandigheden en kostenbesparend.

Je tuin ziet er als nieuw uit met de juiste betonband


Waar betonblokken op zich een sierelement vormen in je tuin, zijn betonbanden dan weer iets subtieler aanwezig. Ze bestaan in verschillende vormen en worden vooral gebruikt tijdens verbouwingen of renovaties. De gemeente maakt hier handig gebruik van bij het aanleggen van tegels. De betonband zorgt ervoor dat de tegels in de grond blijven en niet kunnen verschuiven. En dit is wat je zeker ook in je tuin kan gebruiken.
De betonband zorgt ervoor dat uw bestrating er mooi blijft uitzien. De band voorkomt dat er ruimte tussen de stenen ontstaat waar mos wild kan groeien Zo voorkom je dat dit er slordig gaat uitzien en dit geeft meteen een chique uitstraling aan je tuin.

Beton lijkt op het eerste zicht niet de meest logische keuze voor je tuin, maar draagt wel degelijk bij tot de functionaliteit en de kwaliteit van je tuin. Je tuin zal er langer als nieuw uitzien, en dit is toch waar je naar op zoek bent. Heel de zomer buiten zitten met vrienden en familie, en dit in die mooie moderne tuin.