Tuinblog - De perfecte tuin
redenen trampoline kopen

3 redenen om een trampoline te kopen

Een trampoline in de tuin is natuurlijk erg leuk voor jonge kinderen. Het is een goede manier om je kinderen te laten bewegen in de buitenlucht. Als je een tuin hebt die groot genoeg is dan is een trampoline natuurlijk fantastisch voor je kinderen. Maar wist je dat trampolinespringen ook enorm goed is voor je gezondheid? Ook voor volwassenen is het dus een geschikte “sport”. Wat zijn nog meer voordelen van een trampoline in de tuin? Wij hebben ze op een rijtje gezet!

Na het lezen van onderstaande voordelen overtuigd? Op Heuts.nl vind je een ruim assortiment trampolines en via Bespaardeals profiteer je ook nog eens van hoge korting op je bestelling.

Reden 1. Geschikt voor iedereen

Het leuke aan een trampoline is dat het geschikt is voor ieder lichaam. Je traint door te springen je hele lichaam zonder dat er extra druk op je gewrichten komt. Wist je dat de zuurstof die je tijdens het springen verbruikt tweemaal zo efficiënt is als bijvoorbeeld tijden het hardlopen? De NASA heeft dit onderzocht.

Reden 2. Sporten in de buitenlucht

Wij als mensen zitten steeds meer binnen tegenwoordig. Terwijl de buitenlucht juist zo gezond voor je is. Ook kinderen zijn steeds moeilijker naar buiten te krijgen met de vele verleidingen die er binnen zijn, denk bijvoorbeeld aan de televisie, tablet, spelcomputer en noem zo maar op. Een trampoline in de tuin zorgt ervoor dat je kinderen maar al te graag naar buiten gaan. Wel bij lekker weer natuurlijk. Met een trampoline zorg je ervoor dat kinderen gezond naar buiten gaan én dat ze meer gaan bewegen.

Reden 3. Ideaal als revalidatiemiddel

Trampoline springen is een leuke “sport” voor kinderen, maar ook volwassenen. Wist je bijvoorbeeld dat een trampoline veel als revalidatiemiddel wordt gebruikt? Voor mensen met een lichamelijke beperking wordt er regelmatig geadviseerd om trampoline te springen. Dit zorgt ervoor dat elke cel in het lichaam wordt blootgesteld aan beweging en worden deze cellen ook sterker. Gewrichten en botten worden niet overbelast op een trampoline, terwijl je wel je hele lichaam traint. Dit maakt trampolines een ideaal revalidatiemiddel.