Tuinblog - De perfecte tuin

Japanse hulst Caroline Upright uit eigen kwekerij

De Japanse hulst Caroline Upright is een winterharde plant die immer mooi groen blijft. Het is heel goed te snoeien en gezien het feit dat het een redelijke groei kent, zo’n 20 tot 35 centimeter per jaar, wordt dit ook zeker aanbevolen. Twee maal per jaar snoeien zorgt ervoor dat de Japanse hulst Caroline Upright een volle vorm aanneemt en het compact blijft. Snoei het in de periode tussen mei en eind september. Zorg er wel voor dat het bij bewolkt weer gebeurt: felle zonneschijn kan ervoor zorgen dat het blad verbrandt. De Japanse hulst Caroline Upright kan in iedere vorm worden gesnoeid waardoor creatieve personen er zich naar hartenlust op uit kunnen leven. Een mooie bolvorm of een dier: elke vorm is mogelijk.

Japanse hulst Caroline Upright als haag aanplanten

Zoals de naam al aangeeft vormen een aantal Japanse hulst Caroline Upright tezamen een prachtige haag. Deze kan dienen als erfafscheiding maar is ook erg mooi om zogenaamde tuinkamers mee te maken. De Japanse hulst Caroline Upright heeft geen voorkeur voor een bepaalde standplaats dus kan op iedere plek aangeplant worden. De grond waar het in aan wordt geplant moet wel waterdoorlatend en lekker luchtig zijn. Omdat de Japanse hulst Ilex crenata Caroline Upright oppervlakkig wortelt is het goed om jaarlijks een beetje organische mest rond de plant te strooien. Afhankelijk van de plantgrootte waarin de haag wordt aangeplant, stel dat deze zo’n 25 tot 30 centimeter hoog zijn, worden er 5 stuks per strekkende meter aanbevolen. Na verloop van tijd en regelmatig snoeien, ontstaat er op deze manier een dichte en compacte, groene haag.

Japanse hulst Caroline Upright heeft een fraaie bloeiwijze

Al is het maar minimaal zichtbaar, bij de Japanse hulst Caroline Upright verschijnen er in de bloeitijd (mei-juni) kleinschalige, witte bloemetjes aan de licht bollende blaadjes. Naderhand komen er kleine zwarte besjes aan. Pas hier wel een beetje mee op want deze zijn licht giftig bij consumptie. Al met al is de Japanse hulst Caroline Upright een prachtige en makkelijk te verzorgen plant welke goed tot zijn recht komt in iedere tuin, passend bij elk ontwerp.

deperfectetuin