Tuinblog - De perfecte tuin
Geraniums

Geschikte planten voor op het terras

Het terras, een heerlijke plek om te barbecuen op een mooie zomerse dag of lekker uit te rusten met een biertje in de hand. Vaak wordt er op een terras een tafel en wat stoelen neergezet en dat was het. Dit is zonde want van je terras kun je echt iets leuks maken. Zet bijvoorbeeld eens wat leuke planten in mooie potten neer op het terras. Dit geeft direct een andere sfeer en ziet er ook nog eens erg vrolijk uit.

Achter de geraniums zitten

Deze zomer gaan we achter de geraniums zitten. Niks voor bejaarden of ouderen, geraniums zijn hartstikke hip. Ze zijn er in veel verschillende kleuren, dus er zit altijd wel een kleur voor je bij. Ook is er voor elke plek een geschikte soort. De meeste geraniums groeien het best in de volle zon. Heb jij niet veel zon in de tuin? Geen probleem want de donkere ooievaarsbek Geranium groeit juist graag in de schaduw. Ook hebben deze tuinplanten niet veel verzorging nodig. Af en toe een beetje water is genoeg. Als je wilt dat de geraniums nog een seizoen gaan bloeien, kun je ze na de bloei terug knippen. Knip alle lange stengels die gebloeid hebben helemaal af en jij kunt volgend jaar weer achter de geraniums zitten.

Geraniums

Haal Spanje naar je achtertuin

Van de geraniums gaan we naar de Spaanse margriet. De Spaanse margriet is dol op zon en is heel gemakkelijk als het om verzorging gaat. Je kunt de gieter gerust een paar dagen in de kast laten staan. Spaanse margrieten zijn er in maar liefst 30 verschillende kleuren en er zijn wel meer dan 100 verschillende soorten van de bloem. Als je alleen maar witte bloemen in je tuin wilt hebben staan, moet je goed opletten als je Spaanse margrieten koopt. Deze kunnen namelijk wit lijken, maar later toch opeens paars of oranje zijn.

Margrieten

IJsbloemen in de zomer

Aan de naam te zien zou je denken dat ijsbloemen in de winter bloeien, maar niks is minder waar. Deze bloemen zijn namelijk gek op zon. Op een plek met veel schaduw bloeien deze ijsbloemen dan ook niet goed. Als ze in de volle zon staan, gaan de bloemen namelijk pas open en kun je genieten van de mooie kleuren. Als je gek bent op verschillende felle kleuren moet jij een paar ijsbloemen in je tuin hebben staan. Een bloem heeft namelijk vaak meerdere kleuren, denk aan roze en geel, maar ook rood komt voor. Een waar kleurenfeestje op je terras.