Tuinblog - De perfecte tuin

Zwembad laten aanleggen in de tuin

Bij het laten aanleggen van een zwembad in de tuin komen er een aantal dingen kijken. Voordat je heerlijk kunt wonen moet je wat zaken regelen. Ten eerste heb je vergunning nodig van de gemeente om te kijken of je er een mag laten plaatsen. Daarnaast is er een bodemonderzoek nodig zodat de bouwbedrijven weten waar ze mee te maken hebben bij jouw woning.

Op basis hiervan en natuurlijk het soort zwembad wat je wenst wordt een kostenplaatje gemaakt. Afhankelijk van je ondergrond van je woning, de grootte van het bad en andere extra’s zoals jetstreams, extra verwarming of speciale tegels worden de kosten hoger. Zodoende kan men beginnen met het aanleggen van een zwembad in de tuin.

Type zwembaden

De meeste zwembaden plaatst men in één stuk. Dit zijn vooraf gemaakte baden die uit een voorraad komen. Deze horen bij de nieuwe manier van wonen. Ook kun je ervoor kiezen er een op maat te laten maken. Het laten aanleggen van een zwembad in de tuin hangt af van hoeveel ruimte je wilt indelen voor het plaatsen van het bad. Daarom zijn veel mensen geneigd voor de vooraf gemaakte versies te kiezen.

Het bouwbedrijf graaft een gat diep genoeg zodat alles past. Vervolgens giet men een fundament in het gat zodat het bad niet zal wegzakken of scheef komen te liggen. Hier bovenop plaatst men het bad en worden de leidingen aangesloten.

Voor een mooi uitziende tuin laat je bij het aanleggen van het zwembad de thema’s overeenkomen. Ook moet het overeenkomen met je huis. Heb je bijvoorbeeld een hele strakke tuin dan is een kunststof bad aan te raden met rechte lijnen. Heb je veel natuur in je tuin staan dan is een houtmodel geschikt. Denk hierbij wel aan het onderhoud wat hout met zich meebrengt.

Bubbelbad, jacuzzi’s en zwemspa’s

Zwemspa’s, bubbelbaden en jacuzzi’s zijn helemaal in trek bij het moderne wonen. Vooral de topsporters hebben graag een zwemspa met sauna. Deze zijn meestal overdekt omdat het de kwaliteit van het zwemmen en ontspannen ten gunste komt. Bubbelbad en jacuzzi zijn twee woorden voor hetzelfde begrip.

Je kunt ze apart laten aanleggen of er een integreren in je zwembad. Het biedt een unieke optie om helemaal te ontspannen dichtbij huis.

Overige aankleding van de tuin

Bij het laten aanleggen van een zwembad in de tuin kan je ook een overdekt terras laten bouwen met ligstoelen. Zo geniet je tijdens de zomerse dagen keer op keer van het verkoelende water en de schaduw tijdens het rusten aan huis. Maak je woning compleet met een terras aan het zwembad.

Een tuinhuis is ideaal als je toch binnen wilt zitten, maar wel met een mooi uitzicht op de tuin. Wat het zwembad of zwemspa betreft is het maar net wat je wilt. Als de tuin groot genoeg is kan je er een stroomversnelling in bouwen, golfsystemen of bijvoorbeeld een glijbaan. Het is maar net hoe je wilt wonen.