Tuinblog - De perfecte tuin

Zo zorg je voor snel internet in de tuin

Nu het zomerseizoen weer begonnen is brengen we veel meer tijd door in de tuin. Het is fijn als je ook buiten kunt genieten van een snelle en stabiele internetverbinding. Zo kan je ook in jouw achtertuin Whatsappen, social media checken of Netflix kijken. In de praktijk is het echter vaak zo dat het internet in de tuin helemaal niet snel is. Je bent dan al gauw afhankelijk van een 4G-verbinding. Maar omdat niet iedereen een onbeperkte databundel heeft is het wel zo handig als je ook buiten gebruik kunt maken van je eigen wifi-netwerk. In deze blog van Internethunter.nl lees je wat je kunt doen voor een betrouwbare en snelle verbinding buiten de deur.

Wat heb ik nodig voor internet buiten?

Tablets en smartphones hebben doorgaans moeite om het Wifi-signaal op te pikken. Zeker als de router binnenstaat en het signaal eerst nog door een buitenmuur naar buiten moet. Er blijft dan maar weinig over van de sterkte van het signaal. De oplossing is dan ook om buiten een speciaal access point aan te leggen. Dit is eigenlijk een extra punt waar apparaten zoals een telefoon of tablet verbinding mee kan maken. Via een router of een handige switch kunt u zo’n access point aan het netwerk hangen.

Outdoor access point

Wanneer u graag wilt genieten van snel internet buiten de deur dan is een outdoor access point eigenlijk hetgeen wat u nodig hebt. Er zijn tegenwoordig verschillende speciale access points op de markt die speciaal voor buitengebruik bedoeld zijn. Dit zijn access points met snelheden tot ongeveer 800 Mbps en die werken op verschillende Wifi-standaarden. Dankzij een speciale weerbestendige behuizing kan zo’n access point ook tegen een stootje. U kunt ze eenvoudig monteren aan de muur of een paal. Dergelijke access points zijn er al vanaf €75,00.

Kan ik ook kiezen voor een wifi-repeater?

Wie zijn of haar internet signaal wil verbeteren in huis kan ook kiezen voor een repeater. Dit is in de praktijk echter vaak niet zo’n goed idee. Een repeater is een apparaatje dat het signaal oppikt en weer verder stuurt. Het nadeel is echter dat het vaak een heel onstabiele verbinding geeft. Het internet klapt er dan regelmatig uit, en dat is niet iets wat u wenst als u buiten op uw eigen terras zit.

Tip: kies een provider met een hoge internetsnelheid.

Wie snel internet in de tuin wil heeft in de basis natuurlijk ook een snel internetabonnement nodig. De traagste abonnementen zijn op basis van de koperen telefoonlijn (ADSL). Zeker in wat grotere huishoudens zorgt dit vaak voor problemen. Kies dus bij voorkeur voor een pakket op basis van de kabel (Ziggo) of glasvezel. Van glasvezel zijn er diverse betrouwbare en betaalbare aanbieders zoals T-Mobile, KPN of Online.nl.