Tuinblog - De perfecte tuin
Balkon

Zo maak je je balkon zomerproof

Het is zomer! De tijd van lekker lang borrelen en het drinken van wijntjes op het balkon. Niks lekkerder dan genieten van de zon op het balkon. Maar het zou wel fijn zijn als de plastic stoeltjes vervangen worden door een echte tuinset. Kan jouw balkon nog wel een update gebruiken? Of is je balkon nog niet helemaal klaar voor de zomer? Met deze tips is jouw balkon binnen no time klaar voor het mooie weer.

Kunstgras op je balkon

Droom je van een mooie groene tuin? Maar heb je nu alleen een balkon? Breng dan de tuin naar het balkon toe. Je kunt de ondergrond van het balkon zo maken zoals jij dat wilt. Je kunt er tegels plaatsen, planken neerleggen, maar je kunt er ook gewoon gras plaatsen. Wel kunstgras dan. Kunstgras is echt niet alleen voor de tuin en kan ook prima op het balkon gelegd worden. En het is ook nog eens lekker zacht om op te lopen. Dus je kan gewoon op blote voeten op je balkon lopen. Nog een tip: combineer het kunstgras met houten vlonders en je creëert het echte tuingevoel.

Bloemen in vaas

Leuke tuinmeubelen

Ook een balkon van een paar vierkante meter kan zomerproof gemaakt worden. Met de juiste tuinmeubelen lukt het makkelijk. Er past namelijk meer op dan je denkt. Kies bijvoorbeeld voor een opklapbare tafel of opklapbare stoelen. Als je deze niet gebruikt kun je ze gewoon weer opbergen, erg handig. Heb je groene vingers? Dan kun je ook zeker wat planten op je balkon zetten. Kies voor mooie potten en plaats daar mooie plantjes in. Vergeet ze niet water te geven, anders zijn ze binnen de kortste keren dood en is je balkon niet meer zomerproof.

Balkon

Finishing touch: accessoires

Dit moeten we ook zeker niet vergeten: accessoires. Decoratie geeft je balkon toch net iets meer sfeer. Met kussens, lampjes en kaarsen creëer je gezelligheid en je wilt natuurlijk dat je balkon er gezellig en uitnodigend uitziet. Ook is het handig om verlichting op te hangen. Zo kun je ook als de zon ondergaat nog buiten zitten en genieten van dat lekkere wijntje. Kies voor leuke lampionnen of laat een lichtsnoer nonchalant naar beneden hangen. Dit is handig en ziet er ook nog eens leuk uit.