Tuinblog - De perfecte tuin
tuinstoel

Zo krijg je de beste internetverbinding in de tuin

Het is tijd om het mooie weer op te zoeken! Of je nu een weekje vrij bent, of vanuit huis werkt: de tuin biedt je alle gelegenheid om te ontspannen. Een van de vereisten om in de tuin te kunnen werken is een goede internetverbinding. Iets wat minder vanzelfsprekend is, dan het vaak lijkt. Het WiFi-netwerk wat je in huis gebruikt is mogelijk niet krachtig genoeg, om deze ook in de tuin te kunnen gebruiken. Welke mogelijkheden heb je om ook in de tuin over snel internet te beschikken? Op deze pagina lees je er meer over. 

Aanrader: last van een trage internet verbinding? Dan kan het overstappen van internetprovider via IkVergelijkOnline.nl zorgen voor een betere internetverbinding in de tuin!

Hang een mesh satelliet op in de schuur

Een van de manieren om snel internet in de tuin te hebben, is de keuze voor een mesh netwerk. Hierbij bouw je een netwerk op met verschillende satellieten. Deze satellieten vangen elkaars verbinding op en versterken deze vervolgens. Let op, met een mesh netwerk maak je een nieuw netwerk aan op de internetverbinding van je provider. Op dit punt verschilt een mesh netwerk van een klassieke WiFi-versterker. Een mesh satelliet levert doorgaans een hogere internetsnelheid dan de WiFi-versterker. 

Gebruik het netwerk van je telefoon

Wanneer je slechts tijdelijk een internetverbinding in de tuin nodig hebt, zou je ook voor het gebruik van een mobiele hotspot kunnen kiezen. Zet deze hotspot op via je telefoon en verbind je laptop of een ander apparaat vervolgens aan het mobiele netwerk. Tegenwoordig zijn deze mobiele netwerken snel genoeg voor het gebruik van het gros van de applicaties op je laptop.

Andere oplossingen voor een snel netwerk

Andere oplossingen voor een snelle internetverbinding in de tuin kunnen zijn: de klassieke WiFi-versterker of -repeater, het gebruik van een Powerline adapter en een losse router in de schuur. Het is sterk afhankelijk van de oplossing die je kiest, welke kosten hieraan verbonden zitten. Een mesh-netwerk is de beste keuze en zet je op voor een paar honderd euro. Een WiFi-repeater is goedkoper (50-100 euro), maar levert een aanzienlijk minder resultaat. 

Soms kan ook het verplaatsen van de router al voldoende zijn. Zet de router bijvoorbeeld in de woonkamer, waarbij je een bekabelde verbinding laat lopen van de poort in de meterkast naar de woonkamer.