Tuinblog - De perfecte tuin
Werkschoenen

Werkschoenen kopen: let op deze 5 punten!

Wanneer je regelmatig bouwwerkzaamheden in en rondom je woning uitvoert, zijn goede werkschoenen onmisbaar. Ze bieden je voeten bescherming tijdens de uit te voeren werkzaamheden. Waarop moet je letten bij de aankoop van nieuwe werkschoenen? In dit artikel lees je er meer over.

Juist maat werkschoenen kiezen

Een logische eerste stap bij nieuwe werkschoenen kopen is het vaststellen van de juiste maat. Het is belangrijk dat je tijdens je werk geen hinder ondervindt van een te krappe of juist te ruime schoen. Pas de werkschoenen vooraf, daar de juiste maat kan verschillen van de maat schoen die je normaal draagt.

verschil tussen een hoog en laag model

Afhankelijk van de werkzaamheden die je uitvoert, kun je kiezen tussen een hoog en laag model werkschoen. Een laag model is vaak iets flexibeler dan een hoog model. Nadeel van een laag model is echter ook, dat deze je minder bescherming en stabiliteit biedt.

Type bescherming aan je voet

Sommige werkschoenen zijn voorzien van een stalen neus. Ze bieden je een optimale bescherming tegen een vallende steen of andere materialen. Andere werkschoenen hebben geen stalen neus en bieden je slechts stabiliteit tijdens je werk. Het is afhankelijk van de situaties waarin je de werkschoenen draagt, welk type bescherming noodzakelijk is.

Materiaal van de werkschoenen

Een vierde factor is het materiaal waarvan de werkschoen gemaakt is. Kies bijvoorbeeld voor een leren werkschoen of laars, wanneer je veelal laswerkzaamheden uitvoert. Draag je de werkschoenen als hovenier, dan is kunststof vaak de beste optie. Bovenal moet het materiaal bestand zijn tegen olie, hitte en mogelijk ook zuren.

Ademende werking van de schoen

Een laars van kunststof of leer ademt vaak niet. Het biedt je wel warmte in de winter! Voor de zomer zijn deze beschermende middelen minder geschikt. Je zoekt in dit seizoen naar een beschermende werkschoen die enigszins ademt. Het houdt je voeten koel in de zomer.

Aan het zoeken naar nieuwe werkschoenen? Bij Arboss heb je keuze uit verschillende modellen om comfortabel te kunnen werken. Voor elk beroep is er wel een geschikt paar werkschoenen te vinden.