Tuinblog - De perfecte tuin
betonvloer

Waarop letten bij het storten van een betonvloer voor een schuur of garage

Ben je van plan om zelf aan de slag te gaan met het storten van een betonvloer voor een schuur of garage? Dan zijn er diverse zaken waar je rekening mee dient te houden om een egale betonvloer te kunnen storten waar je vele jaren plezier van kunt hebben. Hieronder enkele punten waar je op dient te letten bij het storten van een betonvloer voor een schuur of garage. 

Waarom een betonvloer storten?

Voor een garage is het van belang om een stevige vloer te storten, omdat er in een garage vaak zware voorwerpen zoals motoren, gereedschap of auto’s op de vloer gestald staan. Een betonvloer biedt onder andere het voordeel van een onderhoudsvrije ondergrond, die er strak en chic uitziet en het grote draagvermogen dat een betonvloer kenmerkt. Zo kun je er met een veilig gevoel je mooie motor of auto op rijden om lekker te klussen of simpelweg te stallen in de winter.

Zelf een betonvloer storten

Zoals hierboven al beschreven, wordt een garagevloer vaak zwaar belast. Het is daarom ook aan te raden om dubbele wapening toe te passen, zodat de auto beter bestand is tegen zware krachten. Een pascon randkist op Vencory.nl is eenvoudig te bestellen als bekisting. Vervolgens kan daarin dan het beton gestort worden. Is de ondervloer sterk genoeg, dan kan de betonvloer direct op de ondervloer gestort worden. Hoeveel beton je nodig hebt, kun je eenvoudig online berekenen via een rekentool. Na het storten van de vloer kun je de vloer met water besproeien en afdekken met plastic folie. Zo kan het beton goed uitharden en zal het niet te hard drogen. Na een aantal dagen kan de bekisting eraf gehaald worden. vervolgens kun je de betonvloer voorzien van een impregneerlaag om de vloer te beschermen tegen oliën en vloeistoffen. Het is dus prima te doen om zelf je betonlaag te storten, mits je je aan bepaalde voorwaarden houdt.

Hulp nodig bij het beton storten

Heb je hulp nodig bij het storten van je betonvloer? Dan kun je daar uiteraard altijd een professional voor inschakelen, wat wel extra kosten met zich mee zal brengen. Met het volgen van de juiste stappen, is het, zelfs als je niet zo handig bent, prima te doen om zelf een betonvloer te storten en deze vervolgens op de juiste manier af te werken, zodat je jaren kunt genieten van een robuuste en egale betonvloer in je garage of schuur.