Tuinblog - De perfecte tuin
Wat is een inzetrolhor

Waarom een inzetrolhor zo handig is

Het is zomer. De tijd van lange en warme dagen, maar ook de tijd van de vervelende muggen. Niks is irritanter dan een zoemende mug in je kamer als je probeert te slapen. En als je de mug wilt pakken, is ie zomaar weg. Herkenbaar, toch? Maar wij hebben de oplossing: een inzetrolhor. Een inzetrolhor is ontzettend handig. Deze hor kan je namelijk gewoon in het kozijn plaatsen, zonder boren of schroeven. Met een inzetrolhor zul je geen last meer hebben van die vervelende muggen.

Wat is een inzetrolhor?

Een inzetrolhor is een combinatie van een standaard inzethor en een rolhor. Deze hor wordt in het kozijn geplaatst, in plaats van ervoor. Je hebt er dus helemaal geen boormachine of schroevendraaier voor nodig. De hor kun je eenvoudig en snel sluiten met een schuifsluiting, zodat je niet veel moeite hoeft te doen om het raam te openen of te sluiten. Er zijn horren die alleen maar geschikt zijn voor kunststof kozijnen, maar inzetrolhorren kun je ook gewoon in houten kozijnen plaatsen. De dikte van de hor is ook maar 0,8 millimeter, hierdoor neemt de hor niet veel ruimte in beslag.

Wat is een inzetrolhor

Het sluiten van de inzetrolhor

Nu vraag je je waarschijnlijk af; hoe open en sluit ik die inzetrolhor? De hor heeft handige schuifsluitingen waarmee je de hor dicht kunt doen. Er zitten schuifjes aan de zijkanten waarmee je de hor kan vergrendelen. Inzetrolhorren zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren, zodat je precies de kleur kunt kiezen die bij jouw kozijnen past. Heb je antracietgrijze kozijnen? Dan is het wel zo mooi om antracietgrijze horren te hebben. Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een ander kleurtje zoals dennengroen of wijnrood als je in een gekke bui bent.

Het sluiten van de inzetrolhor

Waarom jij een hor moet hebben

De inzetrolhor is een van de populairste raamhorren. Dit is niet voor niets. De inzethor heeft namelijk een groot pluspunt. Het belangrijkste voordeel van de inzetrolhor is dat je deze niet uit het raam hoeft te halen als je iets naar buiten wilt hangen. Wil je bijvoorbeeld je schone beddengoed uit het raam laten drogen? Dan doe je de hor gewoon omhoog, zodat je de ruimte hebt om je beddengoed naar buiten te hangen. En is het weer eens tijd om de ramen te wassen? Dan hoef je de inzethor ook niet uit het raam te halen. Je doet de hor gewoon naar boven en je kan aan de slag.