Tuinblog - De perfecte tuin

Verleng het zomerseizoen met een knus vuurtje in de tuin

Wanneer de dagen wat kouder worden, wil je niet direct gebonden zijn aan je woonkamer. Je kunt ook in de herfst of in de lente van je tuin genieten met een warmtebron, zoals een vuurschaal, tuinhaard of vuurtafel. Welk van deze 3 warmtebronnen het beste bij jouw tuin en wensen past, lees je hieronder.

De gezelligheid van een vuurschaal

Iedereen kent ze wel; vuurschalen. Een vuurschaal is perfect voor de dagen dat het wat kouder begint te worden. Je gooit er eenvoudig wat houtblokken in en je kunt veilig genieten van de prachtige vlammen. Daarnaast kan een vuurschaal ook nog eens hartstikke multifunctioneel zijn. Wist je dat je bij veel vuurschalen namelijk een grillring of grillrooster kunt bijbestellen? Hiermee kun je heerlijk vlees braden of groenten grillen.

Tip: Heb je kinderen? Dan is het ook hartstikke leuk om marshmallows te roosteren boven het vuur!

Geniet van de aangename warmte van een tuinhaard

Met een tuinhaard in de tuin, weet je zeker dat je van voelbare warmte kunt genieten. Tuinhaarden zijn in vele soorten, maten, materialen en prijsklassen verkrijgbaar. Zo kun je al een eenvoudige zwart gecoate tuinhaard kopen vanaf €79,95. Daarnaast kun je ook kiezen voor een robuuste cortenstaal tuinhaard met bijvoorbeeld een handige houtopslag ingebouwd.

Wil je een tuinhaard dat een echte blikvanger is? Dan is een schanskorf tuinhaard wat voor jou! Een schanskorf tuinhaard is gemaakt van een stalen constructie, welke je daarna vult met de door jouw uitgekozen stenen. Staat hij eenmaal op zijn plaats? Dan kun je hem vrijwel niet meer verschuiven door het gewicht van de stenen. Je kunt een schanskorf tuinhaard bijvoorbeeld verwerken in je erfafscheiding of je kunt hem midden in de tuin plaatsen en diverse zithoeken creëren. 

Tuinhaarden worden vrijwel altijd op hout gestookt. De kenmerkende geur van het hout in combinatie met de warmte, geven je een waar vakantiegevoel in je eigen tuin! Dankzij de gezelligheid van het knisperende vuur wil je de tuin waarschijnlijk niet meer inruilen voor de woonkamer.

Meer luxe in de tuin met een moderne vuurtafel

Wat je steeds meer ziet in de moderne tuin is de vuurtafel. Een vuurtafel is een tafel met een ingebouwde gasbrander waarop je een propaangas fles kunt aansluiten. Een vuurtafel kun je bij je loungeset plaatsen, zodat je van dichtbij kunt genieten van een lichte warmte en een sfeervol vuurtje. Om de ingebouwde gasbrander heen is voldoende ruimte om een heerlijk glaasje wijn of verkoelend biertje met wat versnaperingen te plaatsen.

Vuurtafels zijn verkrijgbaar in veel verschillende stijlen, zoals rustieke houten vuurtafels of industrieel vormgegeven vuurtafels. Daarnaast kun je ook kiezen voor ronde composieten vuurtafels, waar je gezellig omheen kunt zitten met vrienden of familie.

Het voordeel van een vuurtafel is dat je hem zo aan hebt gezet dankzij de handige regelknop aan een van de zijdes. Wil je bijvoorbeeld een kwartiertje maar genieten van de vlammen? Dan is dat geen probleem!