Tuinblog - De perfecte tuin
Spinnenoverlast, wat nu?

Spinnenoverlast, wat nu?

Gemiddeld bevat een hygiënisch huis zo’n 1500 spinnen. Uiteraard tref je deze het meest aan rond zomertijd. Maar zo veel spinnen in je huis, kan soms tot een spinnen overlast zorgen. Als hele kamers van jou onder de spinnenwebben komen te zitten, is dat geen pretje meer. Daarom wordt jou in dit blog verteld wat je tegen spinnenoverlast in je huis kan doen, hopelijk heb je er wat aan.

Waar zitten de spinnen allemaal?

Spinnen kunnen op de meest geniepige plekjes zitten in je huis. Op de meeste plekjes heb je geen weet dat er een spin zit tot je er na zoveel tijd weer eens gaat kijken en je er opeens een heleboel ziet. Daarom is het belangrijk eerst voor jezelf na te gaan waar de spinnen allemaal zitten. Uiteraard kunnen ze overal in je huis voorkomen, maar ze komen meestal voor op zolder, in de kelder, achter valse plafonds, achter plinten, in holle ruimtes, in afvoerbuizen of achter het fornuis in de keuken. Mocht je ontzettend bang zijn voor spinnen raad ik je af een kijkje te nemen op deze plekken, want daar zitten geheid spinnen verstopt.

Je weet waar ze zitten, wat nu?

Het eerste waar je natuurlijk aan denkt, uitroeien die spinnen. Helaas is dit onbegonnen werk. Het zijn er namelijk zoveel dat geregeld een spin doden of uitroeien niet helpt, je blijft ze houden. Daarnaast zeggen veel mensen dat als je de spinnenwebben verwijderd de spinnen wel verhuizen. Was het maar zo makkelijk als ze zeggen. Spinnen zijn niet de meest intelligente wezens en zullen hun spinnenweb gewoon opnieuw op dezelfde plek maken. Alleen als je het spinnenweb een tijd lang opnieuw kapot maakt zullen ze verhuizen, maar zullen ze meestal wel naar een andere plek binnen je huis gaan.

Wat kan je er dan tegen doen?

Je moet het bij de kern van het probleem aanpakken, het spinnennest. Dit is helaas niet altijd makkelijk te vinden en al helemaal moeilijk om te verwijderen. Daarom is het beste om een bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in spinnen bestrijden. Dit zorgt ervoor dat het grootste gedeelte weg is en de spinnen zich minder makkelijk voortplanten waardoor jij je de rest van het jaar geen zorgen meer hoeft te maken over spinnen. Hopelijk heb je er wat aan!