Tuinblog - De perfecte tuin

Sluit je elektrische rolluiken aan op je smarthome

Rolluiken zijn geweldig om je huis te beschermen tegen weer en wind. Ook inbrekers zul je al afschrikken bij het aanzicht van je rolluiken. Zij weten immers dat deze haast onmogelijk te doorbreken zijn. Wat echter ook helpt is om je elektrische rolluiken aan te sluiten op je smarthome. Hoe dit precies werkt en wat de voordelen zijn vertellen wij je in dit artikel.

Veiligheid

Rolluiken maken je huis dus sowieso al een stuk veiliger omdat ze inbrekers bij het aanzicht afschrikken en omdat ze erg moeilijk te doorbreken zijn, maar door rolluiken aan te sluiten op je smarthome is je veiligheid nog meer verzekerd. Waarom? Wij noemen een paar redenen voor je op.

  • Sluit je rolluiken vanaf elke locatie die jij wil. Doordat je rolluiken op je smarthome zijn aangesloten heb je alleen een mobiel device nodig om ze te sluiten. Zo kun je dus zelfs op vakantie elke dag je rolluiken openen en sluiten om te zorgen dat het lijkt alsof er mensen thuis zijn.
  • Nog een voordeel van het aansluiten van elektrische rolluiken op je smarthome is dat je een timer in kunt stellen zodat je rolluiken op vastgestelde tijden automatisch openen en sluiten. Op die manier heb je er geen omkijken naar en wek je altijd de illusie dat er iemand thuis is, ook als jij er niet bent. Daarnaast loop je niet het risico om te vergeten je rolluiken te sluiten.
  • Elektrische rolluiken kunnen voorzien worden van optilbeveiliging waardoor er een alarm afgaat als iemand eraan probeert te rammelen terwijl hij gesloten is.

Het mooie van een smart home is dat alles met elkaar in verbinding staat. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een camera aansluiten die bij je rolluiken staat zodat je het alarm van je rolluiken ermee kan laten samenwerken. Zo zie je op je mobiele device gelijk de camerabeelden en weet je wat er aan de hand is.

Rust

Door het gegeven dat je huis veel veiliger is als je elektrische rolluiken zijn aangesloten op je smarthome creëer je al veel rust voor jezelf maar ook het feit dat je met 1 druk op de knop een compleet verduisterd huis hebt geeft veel rust. Als jij bijvoorbeeld nachtdiensten werkt en overdag moet slapen of migraine hebt, kun je er met 1 klik voor zorgen dat je huis een oase van rust is. Je hoeft niet nog de moeite te doen om alle gordijnen afzonderlijk te sluiten. Ook als je s ’nachts in bed ligt en bent vergeten om 1 rolluik te sluiten, hoef je je bed niet meer uit om dit te doen.

Als je wakker wordt is het fijn dat je gelijk, vanuit je bed, alle rolluiken kunt openen. Zo kun jij rustig wakker worden.

Soort rolluik

Wil jij een rolluik kopen dat aangesloten kan worden op een smarthome? Dan heb je in ieder geval elektrische rolluiken nodig. Er zijn veel verschillende soorten, maten en kleuren rolluiken waaruit je kunt kiezen. Zo zijn er zelfs geluidswerende en geruisloze rolluiken voor als je een oase van rust wil creëren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Heroal rolluik. Dit zijn rolluiken met een hoge kwaliteit zodat ze jaren meegaan. Ook is dit rolluik verkrijgbaar in veel verschillende kleuren zodat je er een kan kiezen die aansluit bij jouw stijl.